ΕΛΛΑΔΑ

«Μένουμε δυνατοί, αγωνιζόμαστε, παλεύουμε, θα τα καταφέρουμε»

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου για κλινική «Ταξιάρχαι»: «Μεγάλες οι ευθύνες κυβέρνησης - Δήμου - επιχειρηματιών της υγείας»

«Τα δεκάδες κρούσματα του νέου κορωνοϊού (με αποτέλεσμα το θάνατο ενός συνανθρώπου μας μέχρι στιγμής) που εντοπίστηκαν στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι σε ασθενείς, εργαζόμενους και συνοδούς αποδεικνύουν αυτό για το οποίο παλεύει το Σωματείο εργαζομένων στις ιδιωτικές δομές υγείας και έχει στηρίξει και αναδείξει η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της για τα κρούσματα κορωνoϊού στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιστερίου.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιστερίου αναπτύσσει τις προτάσεις της σχετικά με το σύστημα υγείας:

«- Να γίνει επίταξη όλων των ιδιωτικών μονάδων και των διαγνωστικών κέντρων και να ενταχθούν κάτω από ενιαίο κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας

- Να εξασφαλιστεί επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας με τακτική ενημέρωση και εκπαίδευση για τον τρόπο χρήσης τους

- Να γίνουν μαζικά test σε όλους τους υγειονομικούς και στους ασθενείς που υποβάλλονται σε υψηλού κινδύνου ιατρικές και νοσηλευτικές πράξεις

- Nα ληφθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για εργαζόμενους, ασθενείς και συνοδούς με ιδιαίτερη μέριμνα για τους ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες»

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες γιατί συνεχίζει να πριμοδοτεί τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας που κονομάνε διπλά στην πανδημία με... «την εποπτεία του κράτους». Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι ανύπαρκτοι και υποστελεχωμένοι. Όταν ακούει για επίταξη παθαίνει ...αλλεργία ενώ σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ η πλήρης ευθύνη και έλεγχος να γίνεται από το κράτος.

Οι επιχειρηματίες της υγείας συνεχίζουν να ξεσαλώνουν αφού το μόνο που τους απασχολεί είναι ο “θεός μαμμωνάς”, η κερδοφορία τους και όχι η μέριμνα για τα αναγκαία μέτρα προστασίας εργαζομένων και ασθενών. Για αυτό ακόμα και σήμερα μετακινούν εργαζόμενους από τη μία κλινική στην άλλη, τους ξεζουμίζουν χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν την υγεία αυτών, των ασθενών και των συγγενών. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που δεν εφαρμόζουν ακόμα και τα ελλειπή μέτρα που προτείνονται από τους επιστημονικούς φορείς.

Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ ακόμα και σήμερα δεν επιβάλουν στους ασθενείς των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού να ελέγχονται με test για SARS-CoV2. Λένε ότι δεν χρειάζονται. Είναι η συνέχεια της πολιτικής “δεν χρειάζονται μάσκες επειδή δεν έχουμε”, “δεν χρειάζονται test επειδή δεν έχουμε”, άλλη μία ομολογία πως τα επιστημονικά κριτήρια υποτάσσονται στο κέρδος.

Η Διοίκηση Παχατουρίδη συνεχίζει να επαναλαμβάνει μονότονα την ατομική ευθύνη με βιντεάκια στο διαδίκτυο. Ούτε μία φορά δεν έχει απαιτήσει τη στελέχωση και στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας. “Πλένει τα χέρια της σχολαστικά” σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιστερίου εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους, τους ασθενείς και τους συνοδούς της ιδιωτικής κλινικής και τους εύχεται ταχεία ανάρρωση.

Ο μύθος της υπεροχής του πολυδιαφημισμένου ιδιωτικού μοντέλου υγείας και ασφάλισης καταρρέει στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο αφήνοντας πίσω του αρρώστια και θάνατο.

Μένουμε δυνατοί, αγωνιζόμαστε, παλεύουμε, θα τα καταφέρουμε», καταλήγει η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περιστερίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.