ΕΛΛΑΔΑ

Η έκκληση του γνωστού επιχειρηματία εστίασης των Αθηνών

Μαρτζάκλης: «Η εστίαση θα χρειαστεί μεγάλη στήριξη - Πλάκα και Αθήνα να ξαναγεννηθούν»

Το μέλλον της εστίασης στις ιστορικές γειτονιές της Αθήνας, όπως και τη στήριξη που περιμένει -και χρειάζεται- ο κλάδος από την κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, σχολίασε σε συνέντευξή του στο «ΠΟΝΤΙΚΙ», ο γνωστός επιχειρηματίας των Αθηνών και Πρόεδρος Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Σύλλογος «Η Συνοικία των Θεών», Ανδρέας Μαρτζάκλης.

Στα λόγια του αποτυπώνεται η αγωνία των επιχειρηματιών της εστίασης, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τον τουρισμό. Ο ίδιος παρότι ανήσυχος, παραμένει αισιόδοξος...

- Ανδρέα, είσαι ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της Πλάκας. Θα θέλαμε να μας πεις πώς βιώνεις αυτήν την περίοδο που η ιστορική συνοικία της Αθήνας είναι κλειστή ουσιαστικά, κάτι που δε συνέβη ποτέ στο παρελθόν.

«Είναι σχεδόν αδιανόητο να ζεις στην Πλάκα, την πιο ιστορική γειτονιά της πόλης σε συνθήκες πολιορκίας. Είναι πολύ στενάχωρο να βλέπεις μια συνοικία που έσφυζε από ζωή να είναι σήμερα ερημωμένη. Η Πλάκα, η περιοχή γύρω από την Ακρόπολη δεν έχει ξαναζήσει σε συνθήκες καραντίνας, αν και έχει περάσει πολλές πανδημίες. Αυτήν του 1918, τη λεγόμενη Ισπανική Γρίπη που σκότωσε πολλούς Αθηναίους. Η πρώτη βέβαια, είναι αυτή που περιγράφει ο Θουκιδίδης κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου, τον λιμό των Αθηνών που σκότωσε πολύ κόσμο, όπως και τον ίδιο τον Περικλή. Η Αθήνα, η Πλάκα είναι σίγουρο ότι θα ξαναγεννηθούν, αλλά φοβάμαι ότι η πανδημία αυτή θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην εστίαση. Θα χρειαστεί ψυχραιμία, βοήθεια από την πολιτεία και υπομονή για να έρθουν και πάλι καλύτερες ημέρες!».

- Σε ποιο βαθμό μπορούν οι επιχειρήσεις εστίασης στην περιοχή να αντεπεξέλθουν στα έξοδα όταν το άνοιγμα των καταστημάτων θα γίνει αρχές Ιουνίου;

«Δεν θα είναι εύκολο να ξεπεράσουμε την κρίση αυτή, αφού φέτος, εκτός απροόπτου, θα λείψουν οι τουρίστες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της εστίασης στην περιοχή μας. Ελπίζω να διαψευστώ, αλλά θα είναι ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι και ένας δύσκολος χειμώνας φέτος για τους επαγγελματίες της εστίασης».

- Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μέχρι τώρα για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρηματιών ήταν επαρκή για να στηριχθεί μια κλειστή επιχείρηση για δύο μήνες;

«Τα μέτρα για τους εργαζόμενους της εστίασης ήταν σωστά. Για τις επιχειρήσεις θα χρειαστεί ένα μεγάλο πακέτο στήριξης από την πολιτεία ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σε αυτές τις πολεμικές συνθήκες. Έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί στις δυσκολίες του κλάδου μας, που εισφέρουν δυναμικά στο εθνικό εισόδημα και την εργασία».

Συνέντευξη στο www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.