ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτομαγιά στις... 9 Μαΐου (;)

Να υπάρξει συνεννόηση με τα Συνδικάτα

«Κάντε το όπως το Πάσχα». Αυτή περίπου είναι η εντολή της κυβέρνησης για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, που αναμένεται να αποτελέσει το επόμενο πεδίο αντιπαράθεσης στον δημόσιο διάλογο.

Στην πραγματικότητα, το σκεπτικό της κυβέρνησης είναι εφόσον ισχύουν ακόμα τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται επί εβδομάδες, να μην εορταστεί κατ’ ουδένα τρόπο η εργατική Πρωτομαγιά ανήμερα της 1ης Μαΐου, και πάντως σίγουρα να μην υπάρξουν συγκεντρώσεις, αλλά ούτε και ιδιωτικές εκδρομές για όσους συνηθίζουν «να πιάνουν τον Μάη». Αντίθετα, προτείνουν ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς να μετατεθεί για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, ήτοι το Σάββατο 9 Μαΐου και βεβαίως υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και θα λαμβάνονται όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την μη μετάδοση του κορωνοϊού.

Με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα να έχει εκφράσει ήδη ανοιχτά τη διαφωνία του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι εργαζόμενοι, τουλάχιστον όσοι συνδικαλίζονται μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ θα βρεθούν στους δρόμους την 1η Μαΐου, έστω και μέσα από συμβολικές διαμαρτυρίες στην Αθήνα και σε συνοικίες της, όπως επίσης σε άλλες πόλεις, και πάντως τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον ιό, για το θέμα ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης. «Εμείς έχουμε αποδείξει ότι ακούμε τους ειδικούς επιστήμονες και σεβόμαστε την άποψή τους για την περιφρούρηση της δημόσιας Υγείας», είπε, τονίζοντας ότι «όσον αφορά στην Πρωτομαγιά και τον ισχυρό της συμβολισμό, είναι αναγκαίο να υπάρξει συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ». Ειδικότερα, στο Κίνημα Αλλαγής, εκτιμούν ότι θα έπρεπε οι αρμόδιοι από την πλευρά της κυβέρνησης να έχουν από πριν επικοινωνήσει με την ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, συζητώντας το ενδεχόμενο μετάθεσης του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, προεξοφλώντας μάλιστα ότι σε μία τέτοια περίπτωση, δύσκολα θα διαφωνούσε κανείς, εφόσον τίθεται θέμα προστασίας της δημόσιας Υγείας. Αν πάλι, αυτό έγινε, καλό θα ήταν να το δημοσιοποιήσουν, λένε με νόημα...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.