ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν ‘χαρίζει’ το ΕΣΥ στη ΝΔ...

Νέο «κοινωνικό συμβόλαιο» θέλει το ΚΙΝΑΛ

Τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση ανεβάζει το Κίνημα Αλλαγής, που μπορεί από την πρώτη στιγμή να ‘βάζει πλάτη’ στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, στηρίζοντας τα μέτρα της κυβέρνησης και καταθέτοντας συνεχώς προτάσεις, δεν θα σταματήσει όμως να αναδεικνύει τα κακώς κείμενα και να ζητά την διόρθωσή τους.

Στην Χαριλάου Τρικούπη αναγνωρίζουν, ότι στο υγειονομικό τουλάχιστον σκέλος, η κυβέρνηση χειρίζεται σωστά την κρίση, λαμβάνοντας έγκαιρα μέτρα που άλλες χώρες καθυστέρησαν να λάβουν, με τραγικό αποτέλεσμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι προτίθενται να ‘χαρίσουν’ στη ΝΔ το ΕΣΥ, τη στιγμή που μέχρι πρότινος το απαξίωνε, όπως λένε. «Δεν υπάρχει Έλληνας σήμερα που να μην αναγνωρίζει ότι το ΕΣΥ είναι το μεγάλο μας όπλο απέναντι στον κορωνοϊό. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό το μεγάλο όπλο έχει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ. Είναι μία από τις μεγάλες θεσμικές παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ με διαχρονική, ιστορική αξία», δήλωσε η ίδια η Φώφη Γεννηματά, ‘καλωσορίζοντας’ τον πρωθυπουργό και τη ΝΔ στην αναγνώριση της αξίας του ΕΣΥ, με πολλές δεκαετίες καθυστέρηση, όπως είπε, θυμίζοντας παλιότερα προεκλογικά συνθήματα της ΝΔ ότι τα κέντρα υγείας του ΕΣΥ θα γίνονταν χοιροστάσια. Ακόμα και σήμερα όμως, στην Χαριλάου Τρικούπη παρατηρούν πλεόνασμα δηλώσεων για το ΕΣΥ, αλλά έλλειμμα πράξεων, θυμίζοντας για παράδειγμα την πρότασή τους περί ένταξης στα βαρέα και ανθυγιεινά των νοσηλευτών του ΕΣΥ, την οποία πολλάκις επανέφεραν, ουδέποτε όμως πήραν απάντηση.

Επιπλέον, ακούγοντας ως και τους κυβερνώντες να υιοθετούν... σοσιαλδημοκρατική ρητορική, μιλώντας για ισχυρό κράτος και ισχυρό ΕΣΥ, στο Κίνημα Αλλαγής, διαπιστώνουν ότι υπάρχει ο χώρος όπου εκείνοι, με την παρακαταθήκη τους, μπορούν να επενδύσουν και να δημιουργήσουν εκ νέου το κεφάλαιο που χρειάζονται. Στην πραγματικότητα, πέραν από την ‘σφραγίδα’ τους στο ΕΣΥ, μιλούν για ένα νέο ‘κοινωνικό συμβόλαιο’ και εστιάζουν στην Υγεία, την Παιδεία, τα Εργασιακά, το Κοινωνικό Κράτος κ.ο.κ., χτίζοντας έτσι το αφήγημά τους για την επόμενη μέρα. Γνωρίζοντας εξάλλου, ότι η Συνδιάσκεψη –που πλέον προγραμματίζεται για το φθινόπωρο, εφόσον βεβαίως το επιτρέψουν οι συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί γύρω από την πανδημία, και δεν προκηρυχθούν εκλογές- απλά θα επισφραγίσει αυτό το αφήγημα, δουλεύουν ήδη πάνω στο πρόγραμμα ανόρθωσης που προεξοφλούν ότι θα χρειαστεί η χώρα, δεδομένου του ‘χτυπήματος’ στην Οικονομία. Και αυτό θα έχει βαθιά σοσιαλδημοκρατικό χαρακτήρα…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.