ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ο κορωνοϊός μεταφέρει την Αναφορά από τον λόχο στην τηλεόραση

Έχετε συνειδητοποιήσει κι εσείς ότι το προϊόν λογοδοσίας που παρακολουθούμε τον τελευταίο μήνα καθημερινά στις 18:00 και η πολιτεία μας το σερβίρει ως θεσμική ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού, στην ουσία λέγεται ΑΝΑΦΟΡΑ, ναι;; Ω, ναι, η γνωστή "αναφορά" στο Στρατό η οποία αποτελεί ό,τι πιο ιερό σε διαδικασία κατά τη διάρκεια του πολέμου, αφού μέσω αυτής μετράμε παρόντες και "απόντες", ζώντες και θανόντες!
Αν κάποιοι συμπολίτες μας το έχουν πάρει ελαφρά, ας ρίξουν μια ματιά πάλι στους αριθμούς, διεθνώς και στη χώρα μας. Ναι, σωστά, εκείνους τους αριθμούς που βαίνουν αυξανόμενοι καθημερινά και αντιστοιχούν σε ΝΕΚΡΟΥΣ. Αυτοί οι αριθμοί είναι συνάνθρωποι μας..

Την επόμενη φορά που θα παραπονεθούμε λοιπόν δι' ασήμαντον αφορμήν, όπως λ.χ. γιατί χάσαμε το καφεδάκι μας με φίλους, τη βόλτα με τη συντροφιά μας, τις ημέρες του άγιου Πάσχα παρέα με τους αγαπημένους μας, ας έχουμε κατά νου ότι συνάνθρωποι μας παλεύουν να ζήσουν στην εντατική από έναν άγνωστο και αόρατο εχθρό, χωρίς να έχει ριχθεί ούτε μία σφαίρα...

Σε μία εγγενώς απαίδευτη κοινωνία, είναι υπέρμετρα δύσκολο να εμφυσήσεις ως Κράτος την πειθαρχία στους πολίτες σου, ιδίως όταν εσύ ο ίδιος τους έχεις διδάξει να σε σέβονται τόσο όσο τους σεβάστηκες πολλάκις κι εσύ στο παρελθόν.. Εντούτοις, είναι εξόχως αισιόδοξο όταν βλέπεις την ίδια κοινωνία, έστω και υπό την απειλή του βούρδουλα των κυρώσεων, να συμμορφώνεται εν τέλει, εναρμονιζόμενη με τις πρωτόγνωρες για όλη την υφήλιο συνθήκες. Κι όχι μόνο αυτό, να λαμβάνει διεθνώς τα εύσημα περί της πλέον ενδεδειγμένης και έγκαιρης αντιμετώπισης από την ελληνική κυβέρνηση συνδυαστικά με την εξίσου καθόλα πειθαρχημένη ανταπόκριση από τους Έλληνες.

Όταν ο εχθρός είναι αόρατος και η απειλή ασύμμετρη, το σώφρον και η πραγματική υπευθυνότητα είναι να πράττουμε και να άγουμε σύμφωνα με τις εντολές και οδηγίες της συντεταγμένης πολιτείας, η οποία επιτέλους, ορθώς και δόξα τω Θεώ, τοποθέτησε τους σωστούς Ανθρώπους - επιστήμονες στις σωστές θέσεις!

Οι κρίσεις, λένε, κρύβoυν ευκαιρίες. Θα προσέθετα ότι φανερώνει και ψυχικά αποθέματα ενός λαού που, μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης, επιλέγει να μην καταβληθεί, να μην το βάλει κάτω, εκπλήσσοντας την παγκόσμια κοινότητα με την ωριμότητα των επιλογών του, κυβερνώντων και κυβερνομένων.

Ας συνεχίσουμε έτσι όπως ξεκινήσαμε, να συμπορευόμαστε ενωμένοι, προστατεύοντας αλλήλους, προστατευόμενοι κι οι ίδιοι, φροντίζοντας, κατά τη συγκυριακά κοινωνική μας αποστασιοποίηση, να διατηρήσουμε την ενέργεια και αισιοδοξία μας, στο μέτρο του εφικτού, ασκούμενοι σωματικά για πιο διαυγή νου.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

*Ο Γιώργος Σκιαθίτης είναι Οικονομικός Επιθεωρητής MSc

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Τα θερμά μου συγχαρητήρια κ. Σκιαθίτη. Σας εύχομαι υγεία και καλή επιτυχία σε ο,τι κάνετε. Καλή Ανάσταση!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.