ΕΛΛΑΔΑ

Μεσίστια η σημαία στο βράχο της Ακρόπολης

Σήμερα η κηδεία του Μανώλη Γλέζου

Σε στενό οικογενειακό κύκλο, όπως επιβάλουν άλλωστε οι συνθήκες λόγω του κορωνοϊού, κηδεύεται σήμερα ο μεγάλος αγωνιστής της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος, που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα, πλήρης ημερών, σε ηλικία 98 ετών.

Σήμερα, η ελληνική σημαία στον βράχο της Ακρόπολης θα κυματίζει μεσίστια, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ως φόρο τιμής στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα και ήρωα.

Η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη στο Α' Νεκροταφείο, όπου παραχωρήθηκε τάφος «τιμής ένεκεν» από τον δήμο Αθηναίων.

Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατό του εξέδωσαν, μεταξύ άλλων, η Προεδρία της Δημοκρατίας, η προεδρία της Βουλής, τα πολιτικά κόμματα.

«Η κηδεία του Μανώλη Γλέζου, λόγω των περιορισμών που ισχύουν, θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. Γνωρίζουμε ότι οι σκέψεις των ανθρώπων που τον γνώρισαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, των φίλων του, των συναγωνιστών του, των συγγενών του και των συγχωριανών του, τον συντροφεύουν», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της οικογένειας του Μανώλη Γλέζου, που παρακαλεί αντί στεφάνου να γίνει δωρεά στη Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου στ' Απεράθου (Τράπεζα Εurobank, Αρ. Λογαριασμού: 0026-0244-12-0201196948 IBAN GR6202602440000120201196948)".

Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε χθες στην οικογένεια του Μανώλη Γλέζου και ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Μαρουάν Τουμπάσι, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ήταν τιμή και χαρά που τον γνωρίσαμε στα μετερίζια του αγώνα για εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική απελευθέρωση και δημοκρατία», υπενθυμίζοντας ότι έφερε τιμητικά και τον τίτλο του Παλαιστίνιου Πολίτη, με απόφαση του Προέδρου του Κράτους της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.