ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει και για το τελευταίο ευρώ που έχει δαπανηθεί εν μέσω πανδημίας»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μητσοτάκης βρήκε την ευκαιρία για "δωράκια" με τα χρήματα του ελληνικού λαού»

Καυστική ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της ΝΔ και της πολιτική που ακολουθεί στην οικονομία εν μέσω πανδημίας, κατηγορώντας την ότι μετέτρεψε την κρίση του κορωνοϊού σε ευκαιρία για να κάνει "δωράκια" στους επιχειρηματίες φίλους της.

«Είναι οφθαλμοφανές πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να μετατρέψει την κρίση της πανδημίας σε ευκαιρία για να κάνει "δωράκια", με τα χρήματα του ελληνικού λαού, στους ιδιώτες φίλους της και μάλιστα μέσω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του.

Ειδικότερα, παραπέμπει στην «πρόσφατη ΠΝΠ, την οποία αναδεικνύει το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών, με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους φορείς του Δημοσίου που σχετίζονται με τον τουρισμό να συνάπτουν συμβάσεις με συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία χωρίς διαγωνιστική διαδικασία», για να σημειώσει ότι αυτό «συνιστά σκάνδαλο πρώτου μεγέθους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «δυστυχώς, όλα δείχνουν πως το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μοναδικό». Επ' αυτού αναφέρει ότι «το θέμα με τα διαβόητα voucher για τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, ο διπλασιασμός της αποζημίωσης για τις ιδιωτικές ΜΕΘ εν μέσω πανδημίας ή το κονδύλι ύψους 30 εκ. ευρώ για την πραγματοποίηση μοριακών ελέγχων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αποτελούν καραμπινάτες περιπτώσεις διασπάθισης του δημόσιου χρήματος».

Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «αν ο κ. Μητσοτάκης νομίζει πως όλα αυτά θα παραμείνουν στο σκοτάδι, είναι βαθιά γελασμένος» και τονίζει: «Θα λογοδοτήσει ακόμα και για το τελευταίο ευρώ που έχει δαπανηθεί εν μέσω της πανδημίας. Τα παιχνίδια εις βάρος του ελληνικού λαού προς όφελος λίγων κι εκλεκτών δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.