ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για την ανάσχεση των επιπτώσεων από την κρίση...

Σκοπεύει η κυβέρνηση να εφαρμόσει ολοκληρωμένο σχέδιο;

Την αμέριστη στήριξή του στη βασική οδηγία «Μένουμε Σπίτι», αλλά και τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της διασποράς της πανδημίας, έχει δείξει από την πρώτη στιγμή το Κίνημα Αλλαγής. Και θα συνεχίσει να το κάνει. Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι θα ‘χαριστεί’ στην κυβέρνηση. Αντίθετα, στην Χαριλάου Τρικούπη είναι αποφασισμένοι να αναδεικνύουν τα κακώς κείμενα έως ότου διορθωθούν, με τους ίδιους εξάλλου να μη σταματούν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις τόσο για την Υγεία, όσο όμως και για την... υγεία της Οικονομίας της χώρας την επομένη της πανδημίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Φώφη Γεννηματά άσκησε από την προηγούμενη εβδομάδα ακόμα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, παρατηρώντας καθυστερήσεις στην ανάληψη δράσης για την αποφυγή του συνωστισμού πολιτών και λήψη μέτρων μόνο αφού καταγραφούν ουρές, όπως για παράδειγμα στις τράπεζες, ή νωρίτερα στα σούπερ μάρκετ και τις εκκλησίες. Τους τόνους όμως ανέβασε ιδιαίτερα στο θέμα των ‘ανεπαρκών’ κατά την Χαριλάου Τρικούπη μέτρων για την στήριξη της Οικονομίας. Ειδικότερα, εστίασε στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, που κινδυνεύει, προειδοποιώντας ότι αν διακοπεί η παραγωγική του δραστηριότητα, καταστρέφεται ολοσχερώς και δεν θα ξεκινήσει πάλι. Στην Χαριλάου Τρικούπη, εξάλλου, επιμένουν ότι η κυβέρνηση έχει δυνατότητες, από τη στιγμή που για το 2020 δεν υπάρχουν δημοσιονομικοί στόχοι, η ένταξη της χώρας μας στο QE μας δίνει τη δυνατότητα για δάνεια με χαμηλά επιτόκια, ενώ χρηματοδοτικά εργαλεία προσφέρουν και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, μιλώντας στη Βουλή χθες, ο Κώστας Σκανδαλίδης, διερωτήθηκε δημόσια αν σκοπεύει η κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάσχεση των επιπτώσεων από την κρίση που να μην εξαιρεί παραγωγικές και ευπαθείς ομάδες. «Μακριά από εμένα και από εμάς ο μηδενισμός. Δεν μηδενίζουμε τα μέτρα για εργαζομένους και επιχειρήσεις. Πολλά από αυτά τα μέτρα ήταν και δικές μας προτάσεις. Τα αναδιατυπώσαμε, τα επικροτήσαμε και δημοσίως. Όμως, τα θεωρούμε, έστω και μ’ αυτή τη διαδικασία, αποσπασματικά και ανεπαρκή και λέμε ότι δείξατε μία συντηρητική αντιμετώπιση ως προς τις παραγωγικές και ευπαθείς δυνάμεις», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Επέμεινε, εξάλλου, ότι η χώρα θα μπορούσε από τώρα να έχει κατακτήσει ένα σοβαρό σε στόχευση σχέδιο, το οποίο θα εκτελεστεί με ταχύτητα με βάση τους διαθέσιμους πόρους, ώστε αφενός η ύφεση στην επανεκκίνηση της οικονομίας να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο βαθιά, αφετέρου η ανάκαμψη να επιτευχθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ένα σχέδιο, πάντως, χωρίς αποκλεισμούς και φτωχοποίηση κοινωνικών ομάδων και χωρίς αποδιάρθρωση του παραγωγικού δυναμικού της χώρας, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.