ΕΛΛΑΔΑ

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατ. Αττικής

«Το υπουργείο Εργασίας έχει κατεβάσει ρολά για τα εργατικά δικαιώματα»

Τη στάση του υπουργείου και του υπουργού Εργασίας καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, αφού όπως υπογραμμίζει «παρ' όλες τις προσπάθειες να έρθουμε σε επικοινωνία, αλλά και να ορίσουμε συνάντηση μαζί με συμβασιούχους εργαζόμενους από το Αεροδρόμιο είναι κυριολεκτικά άφαντοι».

«Ακόμα και χτες (σ.σ. προχθές) όπου ομοσπονδίες και συνδικάτα εργαζομένων από το χώρο των κατασκευών και του πολιτισμού πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας για να απαιτήσουν καθολική εφαρμογή μέτρων επιβίωσης για όλους, συνάντησαν στην κυριολεξία κατεβασμένα ρολά στο υπουργείο Εργασίας» αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την απουσία των υπουργών της.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στο Αεροδρόμιο βρίσκονται μαζικά σε αναστολή συμβάσεων, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες συνάδελφοι από το χώρο της επίγειας εξυπηρέτησης οι οποίοι δεν έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση για τη στήριξη των 800 ευρώ παρόλο που οι συμβάσεις έληξαν μέσα στο Μάρτη.

Ειδικότερα στις εταιρείες Swissport και Skyserv η εργοδοσία παρότι μπορεί να μεριμνήσει για να εντάξει σε καθεστώς αναστολής αυτούς τους εργαζόμενους δεν το κάνει. Αξιοποιώντας όλο το νομοθετικό πλαίσιο που της έχουν δώσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις έχει "λήξει" τις συμβάσεις του 70% περίπου του προσωπικού της μέσα στο Μάρτη. Αυτή τη στιγμή 400 περίπου εργαζόμενοι είναι άνεργοι χωρίς καμία στήριξη ενώ πολλοί από αυτούς δεν δικαιούνται ούτε το επίδομα ανεργίας.

Δεν ανεχόμαστε να γίνουμε το μπαλάκι ανάμεσα στα συναρμόδια υπουργεία αλλά και μεταξύ υπουργείων και εργοδοσίας. Δεν πρόκειται να αφήσουμε ήσυχους τους κυβερνώντες να δίνουν υποσχέσεις και να ανακοινώνουν μέτρα από τις τηλεοράσεις χωρίς να υπάρχει κανένα πρακτικό αντίκρισμα για τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο.

Απαιτούμε η κυβέρνηση να απαντήσει στα αιτήματα των εργαζομένων και να προχωρήσει η έρευνα από το αρμόδιο τμήμα του ΣΕΠΕ. Οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο καλύπτουν πάγιες και σταθερές ανάγκες όλα αυτά τα χρόνια και επί της ουσίας αποτελούν προσωπικό που απασχολείται με αορίστου χρόνου σύμβαση.

Να παρθούν τώρα άμεσα μέτρα στήριξης για την επιβίωση όλων των συναδέλφων. Το υπουργείο Εργασίας να σταματήσει την κατρακύλα του, να εμφανιστεί και να δεχτεί το Εργατικό Κέντρο και τους εργαζόμενους από το αεροδρόμιο και να δώσει λύση στα δίκαια αιτήματά τους».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.