ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το πενιχρό επίδομα που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης δεν καλύπτει ούτε το 1/3 των ανέργων»

Τσακαλώτος: «Η κυβέρνηση βλέπει την κρίση να βαθαίνει και αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα»

«Η κυβέρνηση παλινωδεί για την οικονομία. Ενώ βλέπει την κρίση να βαθαίνει αρνείται να προβεί σε ουσιαστικά μέτρα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ασκώντας δριμεία κριτική στην ΝΔ και τον πρωθυπουργό.

Ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «χθες ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι αγνοεί μέχρι και πόσοι είναι οι μακροχρόνια άνεργοι στη χώρα» και σημειώνει ότι «το πενιχρό επίδομα που εξήγγειλε μετά από απαράδεκτη καθυστέρηση δεν καλύπτει ούτε το 1/3 αυτών».

Προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός «ζήτησε εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση τη στιγμή που χαρακτήρισε τα αιτήματα του κόσμου “αλόγιστα” και τις αναγκαίες παροχές “πρόχειρες”». «Τη στιγμή», προσθέτει, «που ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι 415.000 μακροχρόνια άνεργοι “κάπου στη πραγματικότητα εργάζονται” και άρα δεν χρειάζονται ενίσχυση».

Ο κ. Τσακαλώτος τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση» και πως «η καθυστέρηση και η ατολμία της ΝΔ κοστίζουν». Καλεί δε την κυβέρνηση να εφαρμόσει «έστω και τώρα» την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως σημειώνει, «κάθε ώρα καθυστέρησης της κυβέρνησης, μας φέρνει πιο κοντά στην επιστροφή στα μνημόνια».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.