ΚΟΣΜΟΣ

Ένας εξ αυτών ο Εθνικός Γραμματέας του Συνδικάτου Εκπαιδευτικών

Αγκόλα: Ακόμη δύο άνθρωποι δολοφονήθηκαν από την αστυνομία εν μέσω καραντίνας!

Άλλοι δύο άνθρωποι -ένας εξ αυτών ο Εθνικός Γραμματέας του Συνδικάτου των Εκπαιδευτικών και των Εργαζομένων στην Παιδεία (SINPTENU)- σκοτώθηκαν από σφαίρες αστυνομικών στη Λουάντα, την πρωτεύουσα της Αγκόλα, κατήγγειλε ο πρόεδρος της SINPTENU, γεγονός που αύξησε σε πέντε τον αριθμό των ατόμων που έχουν πέσει νεκροί από σφαίρες αστυνομικών, αφότου τέθηκαν σε εφαρμογή περιορισμοί για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, στα τέλη Μαρτίου.

Ο Λαζαρίνου ντος Σάντος «σκοτώθηκε από σφαίρες στην πόρτα του σπιτιού του, το βράδυ της Δευτέρας, από δύο αστυνομικούς που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, χωρίς καμία δικαιολογία», κατήγγειλε σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αβελίνου Καλούνγκα, ο πρόεδρος του SINPTENU.

Γείτονας του συνδικαλιστή, με τον οποίο συζητούσαν, τραυματίστηκε βαριά από τα πυρά των αστυνομικών και υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, πρόσθεσε.

Οι αρχές της Αγκόλα επιβεβαίωσαν τον θάνατο του συνδικαλιστή: «Η αστυνομία παρέλαβε το πτώμα του νεαρού συνδικαλιστή ηγέτη και εξέτασε τον τόπο του εγκλήματος», για το οποίο «διενεργείται έρευνα, ώστε να εξακριβωθεί ποιοι ήταν οι δράστες», δήλωσε στη «Novo Jornal» ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Βαλντεμάχ Ζουζέ.

Οι δύο θάνατοι αύξησαν σε πέντε τον αριθμό των ανθρώπων που πιστεύεται πως σκοτώθηκαν από σφαίρες αστυνομικών αφότου τέθηκαν σε εφαρμογή τα μέτρα περιορισμού στην Αγκόλα.

Ο πρόεδρος της Αγκόλα Ζουάου Λουρέντσο κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα τέλη Μαρτίου στη χώρα, όπου καταμετρώνται 4 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 71 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Τα μέτρα που επιβλήθηκαν περιόρισαν πολύ τις μετακινήσεις, τις δημόσιες συγκεντρώσεις και δραστηριότητες. Θεωρητικά, τα μέτρα αρχίζουν να χαλαρώνουν σήμερα Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.