Neo

Ανοίγει το εσωκομματικό «παιχνίδι» ο Ζαχαριάδης

Αν και ο Κώστας Ζαχαριάδης είχε σαφές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα από την πρώτη μέρα που εντάχθηκε, μέσω της Νεολαίας ΣΥΝ, στις τάξεις του Συνασπισμού και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος έχει αποδείξει ότι δεν «παίζει» με «τασικούς» όρους, αλλά πως επιλέγει να αρθρώνει λόγο που αφορά στην κεντρική πολιτική. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, ο βουλευτής του Βορείου Τομέα της Β’ Αθηνών απολαμβάνει την «διατασική» εσωκομματική αποδοχή.

Ως εκ τούτου, το γεγονός ότι ο Ζαχαριάδης επέλεξε να πάρει θέση σε ένα από τα βασικά θέματα-«αγκάθια» του εσωκομματικού διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το κατά πόσον θα αλλάξει ο τρόπος εκλογής του προέδρου του κόμματος, συζητείται ευρέως στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου. «Κάθε επιλογή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Δεν υπάρχει τέλεια επιλογή, αρχίζει όμως να ωριμάζει μέσα μου η ιδέα ότι αν τηρήσουμε σοβαρές συλλογικές δικλείδες ασφαλείας θα πρέπει να δώσουμε παραπάνω χώρο στην κοινωνική βάση του κόσμου που θέλουμε να εκπροσωπήσουμε. Αυτό σημαίνει εμπλοκή στην καθημερινότητα των τοπικών οργανώσεων, εμπλοκή στην επεξεργασία και την συγκρότηση του προγράμματος, εμπλοκή και θεματικές επεξεργασίες, γιατί όχι και εμπλοκή στην εκλογή του Προέδρου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα ieidiseis.gr ο Κώστας Ζαχαριάδης, προσθέτοντας με νόημα πως «ζητάμε από τον κόσμο να μας εμπιστευτεί, πρέπει να τον εμπιστευτούμε κι εμείς».

Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να στείλει κι άλλα εσωκομματικά μηνύματα, με πολλούς αποδέκτες. Για παράδειγμα, υπογράμμισε με νόημα πως «ορισμένοι από μας ανεξαρτήτως προέλευσης οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι πρέπει να ξεπεράσουμε το “σύνδρομο του μικρού κόμματος με πολλούς ψηφοφόρους”». Επίσης, επισήμανε ότι «πρέπει επιτέλους και η κομματική Αριστερά να αντιληφθεί μετά από ενάμιση αιώνα πείρας, ότι εχθροί δεν είναι εσωκομματικοί, ούτε καν στα όρια της ευρείας δημοκρατικής παράταξης που θέλουμε να εκπροσωπήσουμε». Και ο νοών, νοείτω...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.