ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό-Ξενοδοχεία Ν. Αττικής

«Αβέβαιο μέλλον για πάνω από 150.000 εργαζόμενους σε Επισιτισμό-Τουρισμό στην Αττική»

«Αυτή τη στιγμή, χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο του Τουρισμού - Επισιτισμού - Ξενοδοχείων δεν έχουν να βγάλουν τη βδομάδα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό - Ξενοδοχεία Ν. Αττικής, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο κ. Στεφανάκης σημείωσε ότι «τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και πριν από λίγους μήνες τα κέρδη στις επιχειρήσεις του κλάδου ήταν πάνω από 120 δισ. ευρώ. Φέτος μπορεί να μην ανοίξουν οι επιχειρήσεις, οι ιδιοκτήτες όμως που αποκόμισαν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια από τη δική μας δουλειά έχουν να ζήσουν για 50 ζωές ακόμα, την ώρα που μας καλούν να ζήσουμε με 400 ευρώ το μήνα».

Συν τοις άλλοις, ο Γιώργος Στεφανάκης υπογράμμισε ότι «είναι πάνω από 150.000 οι εργαζόμενοι στην Αττική που έχουν αβέβαιο μέλλον... Πολλοί από αυτούς έχουν ήδη σταματήσει τη δουλειά από το τέλος Φλεβάρη, καθώς έληξε η σύμβασή τους και δεν έχουν δικαίωμα να ενταχθούν στο μηχανισμό στήριξης».

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό - Ξενοδοχεία Ν. Αττικής τόνισε, επίσης, ότι «πρέπει να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων των εργαζομένων, σύμφωνα με τη ΣΣΕ που αμειβόντουσαν και όχι με τα 500 ευρώ, να επαναπροσληφθούν οι εποχικοί σύμφωνα με τη ΣΣΕ και αν δεν ανοίξουν τα ξενοδοχεία να διασφαλίσει το κράτος και οι εργοδότες το μισθό και να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.