ΕΛΛΑΔΑ

Προβληματισμό και... «πονοκέφαλο» προκαλούν στις Αρχές οι εικόνες συνωστισμού σε διάφορες περιοχές της χώρας

Χαμός και «ντου» από τα ΜΑΤ σε υπαίθριο πάρτι 300 ατόμων στην Αγία Παρασκευή - Παρόμοια εικόνα και σε Κηφισιά, Λάρισα

Της... άρσης (μέτρων) έγινε χθες το βράδυ στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευής (τη λεγόμενη «Πάνω Πλατεία» όπως την λένε οι κάτοικοι της περιοχής), όπου εκατοντάδες άτομα διοργάνωσαν υπαίθριο πάρτι, το οποίο διεκόπη με μπουκάλια, πέτρες και χημικά, όταν προσπάθησαν να το διαλύσουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Ωστόσο δεν είναι το μοναδικό περιστατικό, αφού παρόμοια event έλαβαν χώρα και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας και της χώρας, όπως στην Κηφισιά και την Λάρισα.

Αγία Παρασκευή

Οι συγκεντρωθέντες, πήραν με μπύρες από περίπτερα και έκαναν πάρτι στην πλατεία Αγίου Ιωάννου

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα aparaskevi-images.gr, κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πως τα νεαρά άτομα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς πετώντας μπουκάλια μπύρας και φωνάζοντας.

Τα επεισόδια εντάθηκαν καθώς έπεσαν πέτρες και μολότοφ στην οδό Αγίου Ιωάννου, ενώ οι νεαροί έβαλαν φωτιά ακόμα και σε κάδους στην οδό Ελβετίας.

Απολύμανση την επόμενη μέρα

Σε καθαρισμό και απολύμανση της πλατείας Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή προέβησαν σήμερα το πρωί οι υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου μετά το επεισοδιακό χθεσινοβραδινό πάρτι από περίπου 300 νεαρούς.

Οι εργασίες έγιναν παρουσία του δημάρχου, Βασίλη Ζορμπά, ο οποίος ήδη έχει καταγγείλει το γεγονός της χθεσινής πολυμελούς συγκέντρωσης και όπως ανακοίνωσε έχει απευθυνθεί στην Αστυνομία και το αρμόδιο Υπουργείο, γράφει η τοπική ιστοσελίδα aparaskevi-images.gr.

Σε Κηφισιά  και Λάρισα

Οι καταγγελίες ωστόσο για αυτοσχέδια, υπαίθρια πάρτι συνεχίζονται. Τα τελευταία συμβάντα καταγράφηκαν στη Λάρισα, ύστερα από καταγγελίες για πάρτι σε κεντρικούς πεζοδρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με το paidis.com, όπως αποδείχθηκε καταστηματάρχες γνωστών καφέ-μπαρ τροφοδοτούσαν με ποτά τα πάρτι, νεαρών κυρίως πολιτών, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Αστυνομική Διεύθυνση. Οπως διαπιστώθηκε, στα πάρτι που έγιναν μπροστά από τρία καταστήματα προκλήθηκε απίστευτος συνωστισμός, με ό,τι αυτό σημαίνει για τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

Αλλο ένα παρεμφερές περιστατικό ωστόσο που γίνεται γνωστό αφορά στην Κηφισιά, όπου γνωστό μπαρ σέρβιρε χθες take away ποτά με αποτέλεσμα να προκληθεί συγχρωτισμός.
Το κατάστημα βρίσκεται σε μία περιοχή που βρίσκονται πολλές επιχειρήσεις οι οποίες όμως συμμορφώθηκαν με τις οδηγίες της κυβέρνησης.

Οι υπεύθυνοι του μπαρ ωστόσο μέσω του Instagram ανακοίνωσαν ότι από την Τρίτη και συγκεκριμένες ώρες από το απόγευμα θα δίνουν take away κοκτέιλ με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί κόσμος. Οι πελάτες μάλιστα έπαιρναν το ποτό τους σε πλαστικό ποτήρι και κάθονταν στον περιβάλλοντα χώρο.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.