ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το πρόγραμμα "Συν-εργασία" οδηγεί σε μειώσεις μισθών»

Χρηστίδης: «Η κυβέρνηση σχεδόν... παρακαλάει τις τράπεζες για ρυθμίσεις»

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή τα μέτρα που εξήγγειλε για την οικονομία και τον τουρισμό, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Μιλώντας στο MEGA, ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε ότι το πρόγραμμα "Συν-εργασία" που ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, οδηγεί σε μειώσεις μισθών τους επόμενους μήνες, «τουλάχιστον 20% και αυτό είναι πρόβλημα, γιατί μιλάμε για ανθρώπους που είναι, έτσι κι αλλιώς, χαμηλόμισθοι και οι οποίοι έχουν πληγεί ήδη σε πολύ μεγάλο βαθμό από την κρίση».

Ο κ. Χρηστίδης έκανε λόγο για «υπουργούς οι οποίοι σχεδόν παρακαλάνε τις τράπεζες να προβούν σε ρυθμίσεις. Κυβέρνηση είναι, πρέπει να πάρουν αποφάσεις τις οποίες οι τράπεζες θα κληθούν να υλοποιήσουν».

Για τον τουρισμό, πρόσθεσε «τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν μπορεί να λέμε ότι έχουμε μέτρα τα οποία επί της ουσίας αφορούν μόνο στην πορτοκαλάδα και τον καφέ. Χρειάζονται γενναία μέτρα, τα οποία να προστατεύουν τις επιχειρήσεις, ειδικά από την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει επιχειρήσει να φτιάξει ένα ευρωπαϊκό υγειονομικό πρωτόκολλο και όλο αυτό το βάρος πέφτει στις χώρες και τις επιχειρήσεις του τουρισμού. Αυτό σημαίνει ότι, θα πρέπει η κυβέρνηση να ενισχύσει τις επιχειρήσεις του τουρισμού και σε αυτές περιλαμβάνεται και η εστίαση και αυτό να γίνει με γενναίο τρόπο και όχι με αυτές τις ανακοινώσεις που έκαναν προχθές οι αρμόδιοι υπουργοί».

Αναφερόμενος στο σύνολο των επιχειρήσεων, σημείωσε ότι υπάρχουν ανισότητες που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τώρα και «για να τις αντιμετωπίσουμε, θα πρέπει να πέσουν χρήματα στην αγορά σήμερα και να προστατεύσουμε όχι μόνο τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες το έχουν ανάγκη. Δεν το λέμε μόνο εμείς, το λένε οι πρόεδροι των επιμελητηρίων όπως ο κ. Χατζηθεοδοσίου, το λένε οι πρόεδροι των επιστημονικών συλλόγων και οι φορείς της οικονομίας», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, επισημαίνοντας την απουσία από το πρόγραμμα όλων των επιστήμονες της χώρας, των δικηγόρων, των μηχανικών, «όλοι αυτοί που δεν άκουσαν τίποτα για το δικό τους επάγγελμα πριν από δύο μέρες και οι οποίοι επίσης έχουν πληγεί, δεν υπάρχει αγορά γι' αυτούς».

Ο κ. Χρηστίδης αναφέρθηκε ακόμη στο κοστολογημένο ενδιάμεσο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας που έχει προτείνει το κόμμα του: «Ήδη, εδώ και δύο εβδομάδες, έχουμε προτείνει στο Κίνημα Αλλαγής το ενδιάμεσο πρόγραμμα για έξι μήνες ζωής για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία, έτσι ώστε σε αυτήν την ενδιάμεση περίοδο να ενισχυθούν όλοι αυτοί οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη και έχουν πληγεί από την κρίση. Είναι ένα πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα, το οποίο έχει ένα συγκεκριμένο ποσό το οποίο δίνει για τους εργαζόμενους στον τουρισμό, στην εστίαση, στους αγρότες, πριν να είναι αργά.

Εμείς δείξαμε την περίοδο αυτή της πανδημίας ότι έτσι πρέπει να γίνεται αντιπολίτευση. Είπαμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη. Εκεί που μπορούμε να στηρίξουμε την αντιμετώπιση της πανδημίας, βάλαμε πλάτη και στην κυβέρνηση και στην χώρα και, προφανώς, στην ασφάλεια των πολιτών και εκεί που ήταν να κάνουμε αντιπολίτευση, όπως για παράδειγμα στην υπόθεση των voucher, επίσης κάναμε αντιπολίτευση. Η πραγματικότητα όμως, είναι σκληρή και είναι σημαντικό η κυβέρνηση να το ομολογήσει αυτό. Δεν μπορεί να φτιάχνει μια εικόνα, η οποία είναι μια εικόνα που κρύβεται κάτω από μια επικοινωνιακή ομπρέλα, την ίδια ώρα που ξέρει και η ίδια ότι τα προβλήματα μεγαλώνουν».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.