ΕΛΛΑΔΑ

«Θα καταφέρουμε να ακυρώσουμε στην πράξη το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο»

Εκπαιδευτικοί: Προχώρησαν σε νέες κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία

Ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου που έθεσε η κυβέρνηση σε δημόσια διαβούλευση έδωσαν και χθες οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι την Πέμπτη πραγματοποίησαν συμβολική κινητοποίηση έξω από τη Βουλή.

Οι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν το γεγονός ότι η κυβέρνηση, αξιοποιώντας την «κρίση του κορωνοϊού ως ευκαιρία, με τα σχολεία κλειστά και περιορισμούς στις συλλογικές διαδικασίες, έφερε ένα νομοσχέδιο που ανάμεσα στα άλλα επαναφέρει την Τράπεζα Θεμάτων, διατηρεί το Λύκειο-εξεταστικό κέντρο του Γαβρόγλου, θεσμοθετεί ως ανώτατο ηλικιακό όριο εγγραφής στα ΕΠΑΛ. τα 17 έτη κ.ά.», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσαν ότι με τον αγώνα τους, έστω και σε συνθήκες καραντίνας, θα καταφέρουν να ακυρώσουν στην πράξη το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Την κινητοποίηση είχαν αποφασίσει τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, τα οποία είχαν και συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε και στα Χανιά, με συγκέντρωση της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ Χανίων, στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.