ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμπρησμός Marfin: Το Δημόσιο παραιτείται από την αποζημίωση προς τις οικογένειες των θυμάτων

Με ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία ενημέρωσε ότι το Δημόσιο παραιτείται από την αναίρεση για την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin.

«Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Ελληνικό Δημόσιο, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin» επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς.

Με τη συγκεκριμένη εξέλιξη ανοίγει ο δρόμος για να λάβουν οι συγγενείς των θυμάτων την είσπραξη της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο Αθηνών και φτάνει τα 2,24 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή αυτή την εξέλιξη εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατηγορώντας τον για «φαρισαϊσμό» ενώ τον προτρέπει να ακυρώσει την αυριανή υποκριτική του παράσταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η χυδαιότητα και ο φαρισαϊσμός του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η πολιτική εκμετάλλευση ακόμα και της τραγωδίας της Marfin.

Δεν φθάνει που επιβράβευσε τους τότε ιθύνοντες, που δεν έκαναν τίποτα για να βρουν τους εγκληματίες και να τους φέρουν αντιμέτωπους με τη Δικαιοσύνη, χρήζοντας τους σήμερα υπουργούς. Ενώ ετοίμαζε την επικοινωνιακή φιέστα με πρόσχημα τους νεκρούς της Marfin, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη άσκησε αναίρεση στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που καταδίκασαν τα Υπουργεία Εργασίας και Δημόσιας Τάξης για την καταβολή αποζημίωσης στις οικογένειες των θυμάτων. Η ΝΔ δηλαδή, αντί να επιδιώξει ως κυβέρνηση την επιτάχυνση των αποζημιώσεων για τις οικογένειες, έκανε ακριβώς το αντίθετο.

Λίγη ντροπή δε θα έβλαπτε. Καλύτερα μαζί με την ακύρωση της αίτησης αναίρεσης μετά την κατακραυγή, να ακυρώσει και την αυριανή υποκριτική του παράσταση

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.