ΚΟΣΜΟΣ

Η πρώτη επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στο εξωτερικό

Επίσκεψη Πομπέο στο Ισραήλ - Προωθούν την προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών

Συναντήσεις με τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του επικείμενου νέου υπουργού Άμυνας και κυβερνητικού εταίρου του, Μπένι Γκαντς, θα έχει σήμερα στην Ιερουσαλήμ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Ο Αμερικανός υπουργός προσγειώθηκε σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν κοντά στο Τελ Αβίβ και βγήκε από το αεροσκάφος φορώντας μάσκα στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας, προτού κατευθυνθεί προς την Ιερουσαλήμ.

Για προληπτικούς λόγους, όμως, ο Πομπέο δεν θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρεσβευτή στο Ισραήλ, τον Ντέιβιντ Φρίντμαν, καθώς παρουσιάζει «αναπνευστικά προβλήματα» αν και βρέθηκε αρνητικός στην COVID-19, διευκρίνισε εκπρόσωπος της πρεσβείας.

Η ατζέντα συζητήσεων του Αμερικανού αξιωματούχου με τη νέα κυβέρνηση που ορκίζεται αύριο το μεσημέρι, αφορά θέματα της διμερούς συνεργασίας, π.χ. Ιράν, επικείμενη προσάρτηση των παλαιστινιακών κατεχόμενων περιοχών της Κοιλάδας του Ιορδάνη από την 1η Ιούλη και έπειτα.

Η επίσκεψη του Μ. Πομπέο είναι η πρώτη που κάνει στο εξωτερικό αφότου τέθηκαν σε ισχύ ευρύτερα μέτρα καραντίνας στις ΗΠΑ, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο Αμερικανός υπουργός έχει ζητήσει συνάντηση και στη Ραμάλα με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.