ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές και κατά του ΣτΕ

Επίθεση Βαρουφάκη σε Σταϊκούρα-Τσακαλώτο για τα ακίνητα του Δημοσίου

Επίθεση στους Ευθύμη Τσακαλώτο και Χρήστο Σταϊκούρα εξαπολύει ο Γιάνης Βαρουφάκης, μία μέρα μετά την ακύρωση από το ΣτΕ της μεταβίβασης 10.119 ακινήτων του Δημοσίου από τους δήμους στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Ταυτοχρόνως, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 άφησε αιχμές και κατά του ΣτΕ, επισημαίνοντας ότι με την απόφασή του απλώς ζητά να τηρηθούν τα νομικά προσχήματα.

H δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη αναφέρει:

«Ακυρώνοντας την μεταβίβαση από τον κ. Τσακαλώτο 10.119 ακινήτων στο Υπερταμείο, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε σαν να μην άντεξε να ποιεί την νήσσαν μπροστά στο απροκάλυπτο ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού.

Από μια άλλη, πιο νηφάλια σκοπιά, το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν κατήγγειλε το ξεπούλημα αυτό καθ’ εαυτό. Απλά ζήτησε να κρατούνται τα νομικά προσχήματα – λες και αυτό ήταν το θέμα – λες και το ζητούμενο ήταν το πόσο επιτήδειοι ήταν οι νομικοί του κ Τσακαλώτου – λες και, τώρα που οι νομικοί του κ. Σταϊκούρα θα κάνουν το ξεπούλημα πιο νομότυπο, όλα θα γίνουν αγγελικά πλασμένα.

Πίσω απ’ όλα αυτά, ένα έχει σημασία: Η ανελέητη επίθεση της ολιγαρχίας-χωρίς-σύνορα σε κάθε τι δημόσιο, είτε αυτό είναι αγαθό είτε υπηρεσία είτε περιουσία. Πρόκειται για στρατηγική επίθεση στην οποία επιδόθηκαν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις.
Ακόμα και σήμερα, που το Δημόσιο είναι το μόνο κάνει κάτι εναντίον της πανδημίας, οι κυβερνώντες σκαρφίζονται εισβολή ιδιωτών στο ΕΣΥ – ΣΔΙΤ τις λένε.

Όχι, η απόφαση του ΣτΕ δεν σημαίνει ότι ο κ. Τσακαλώτος είναι ανικανότερος του κ. Σταϊκούρα. Σημαίνει ότι είναι επικίνδυνος. Ότι, στο όνομα της Αριστεράς, έστρωσε το δρόμο στη Νέα Δημοκρατία και στο Συμβούλιο της Επικρατείας να οργανώσουν στο πιο νομιμόφρων τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας. Κι όλα αυτά σε μια εποχή που το 5ο Μνημόνιο και η νέα λεηλασία είναι στα σκαριά».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.