ΕΛΛΑΔΑ

Το ΠΑΜΕ και άλλα συνδικάτα γιόρτασαν την 1η Μάη, με αυστηρά μέτρα προστασίας

Εργατική Πρωτομαγιά: Συμβολική εκδήλωση με... αποστάσεις στο Σύνταγμα

«Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γύρνα, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», το σύνθημα που ακούστηκε δυνατά από νωρίς σήμερα, στη συμβολική εκδήλωση του ΠΑΜΕ για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στο Σύνταγμα. Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, που χωρίς αυτούς δεν κινείται τίποτα και στους οποίους είναι αφιερωμένη η σημερινή ημέρα, φώναξαν ότι δεν θα πληρώσει ξανά ο λαός και όσο περνούσε η ώρα συνέρρεαν στο κέντρο της Αθήνας, κάτω υπό πρωτόγνωρες συνθήκες, ωστόσο, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού!

Και αυτό διότι οι διαδηλωτές και το ΠΑΜΕ τήρησαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με μάσκες και γάντια, ενώ είχαν τοποθετηθεί κόκκινα αυτοκόλλητα στην άσφαλτο, ώστε να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις!

Στο Σύνταγμα κατέφθασαν συγκροτημένα μέλη των Σωματείων για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά, φωνάζοντας ότι τα δικαιώματα και οι ανάγκες τους δεν μπαίνουν σε καραντίνα.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, εργαζόμενοι που καθημερινά δίνουν τη μάχη στην καθαριότητα, οι οποίοι όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν βρίσκονται αντιμέτωποι με τις μεγάλες ελλείψεις σε μέτρα ατομικής προστασίας. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας που όλο αυτό το διάστημα δίνει τη μάχη για μέσα προστασίας στα σούπερ μάρκετ. Το κλαδικό του Χρηματοπιστωτικού Αθήνας, αλλά και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ).

«Φτώχεια ανεργία αυταρχισμός - Ο καπιταλισμός είναι ο ιός», «Κανένας φόβος καμιά υποταγή - Εμπρός λαέ στην πρώτη τη γραμμή», «Φτάνει πια πληρώσαμε πολλά - Να πληρώσουν τώρα τα αφεντικά», είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στην εκδήλωση.

Με τραγούδια ξεκίνησε η συμβολική εκδήλωση στο Σύνταγμα

Με τραγούδια του αγώνα από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο ξεκίνησε η συμβολική εκδήλωση στο Σύνταγμα.

Με ρυθμικά χειροκροτήματα και τις σημαίες να ανεμίζουν, τα μέλη του Πανελληνίου μουσικού Συλλόγου ξεκίνησαν το σύντομο πρόγραμμα τους με το Bella ciao, το τραγούδι του αγώνα, σύμβολο αλληλεγγύης και αυτές τις μέρες με τον ιταλικό λαό και όλους τους λαούς που δοκιμάζονται και μέσα στις συνθήκες της πανδημίας και βρίσκονται αντιμέτωποι με το «πετσόκομμα» στα εργασιακά τους δικαιώματα.

Με τη Διεθνή ολοκληρώθηκε η συμβολική εκδήλωση στο Σύνταγμα

Με τη «Διεθνή», τραγούδι που ενώνει τους εργάτες όλου του κόσμου, και υψωμένες γροθιές από τους συμμετέχοντες ολοκληρώθηκε η συμβολική εκδήλωση του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Σύνταγμα.

Οι διαδηλωτές αποχώρησαν με τον ίδιο τρόπο που προσήλθαν, οργανωμένα, και με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων πήραν πρώτοι τη θέση τους στη συμβολική εκδήλωση

Μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας ήταν οι πρώτοι που πήραν τη θέση τους στην πλατεία Συντάγματος, στη συμβολική εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Με το πανό, τα σημαίες τους και τα μέσα προστασίας, αλλά και τις απαιτούμενες αποστάσεις όπως έχουν οριστεί, έδωσαν το παρών τιμώντας την 1η Μάη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.