ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Γίνε κι εσύ ένας κρίκος στην αλυσίδα»

Εργαζόμενοι στον Πολιτισμό: Ερχονται με νέες δράσεις σε όλη τη χώρα

«Πότε ξεκινήσαμε; Κανείς δεν θυμάται πια. Τα βήματά μας, βήματα των πολλών. Βήματα των χιλιάδων. Βήματα όσων έπεσαν. Βήματα όσων σηκώθηκαν. Βήματα όσων άκουσαν. Βήματα όσων φώναξαν. Στις 21 Μάη γινόμαστε κομμάτι ενός βηματισμού. Μιας παγκόσμιας σκηνής που μας ενώνει», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους σωματεία στο χώρο του πολιτισμού, τα οποία πραγματοποιούν σήμερα δραστηριότητες με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Πολιτισμού.

«Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια, αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την άνοιξη να έρθει», με τον στίχο του Πάμπλο Νερούδα το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) καλεί στο Σύνταγμα στις 7 μ.μ. Θα εκτεθούν ψηφιακές εκτυπώσεις εικαστικών έργων και θα δωρίζονται στους περαστικούς από τους εικαστικούς καλλιτέχνες στο κάλεσμα, μεταξύ άλλων, σημειώνεται: «Όλοι εμείς οι εικαστικοί καλλιτέχνες που δημιουργούμε, που προσπαθούμε να επιβιώσουμε μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες σημερινές συνθήκες, επιβιώνοντας ως αυτοαπασχολούμενοι, ή με σχέση εξαρτημένης εργασίας, με "μπλοκάκι", ή χωρίς χαρτιά, εκπαιδευτικοί Τέχνης που καλούνται να εργαστούν κάτω από παρακολούθηση με κάμερες, στην εργασιακή επισφάλεια, όλοι όσοι ζούμε μέσα σε αυτές τις συνθήκες που αμφισβητούν την υπόστασή μας, το να δημιουργούμε, το να υπάρχουμε. Διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα στήριξης. Διεκδικούμε να μπορούμε να ζήσουμε από την τέχνη μας!».

«Γίνε κι εσύ ένας κρίκος στην αλυσίδα»

Την Πέμπτη 21 Μαΐου ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος γεμίζει τις γειτονιές με...

Posted by Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος on Saturday, 16 May 2020

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα προγραμματίζουν δράσεις, στο Θησείο, στην πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγί. Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος καλεί σε μουσικές διαμαρτυρίες σε πολλές γειτονιές της πρωτεύουσας, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, οι μουσικοί σημειώνουν ανάμεσα σε άλλα: «Μέχρι σήμερα: Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης οι κυβερνήσεις βάζουν στη ζυγαριά την επιβίωση και την αξιοπρέπειά μας με τα κέρδη των επενδυτικών τους προγραμμάτων. Η συντριπτική πλειοψηφία των καλλιτεχνών χωρίς ουσιαστικά μέτρα στήριξης. Συνεχίζουμε...»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.