ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να πάρει τώρα μέτρα η κυβέρνηση για τον Τουρισμό

Ικανοποίηση από την ανταπόκριση που βρήκε στην ΕΕ η επιστολή Γεννηματά

«Όχι άλλη καθυστέρηση». Αυτό ζητά το Κίνημα Αλλαγής προκειμένου να ληφθεί η δέουσα μέριμνα για να αποδώσει και φέτος στο μέγιστο δυνατό, δεδομένων των νέων συνθηκών, ο Τουρισμός στην πατρίδα μας.

«Όπως έχει επισημάνει έγκαιρα η Φώφη Γεννηματά, είναι αναγκαία τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα υγείας, ώστε να αναδειχθεί η Ελλάδα ως ασφαλής προορισμός. Όμως, είναι αναγκαίο όσο ποτέ, να ανακοινώσει η Κυβέρνηση, γενναία και στοχευμένα μέτρα ενίσχυσης του Τουρισμού, με βάση τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει», δήλωσε σε αυτή την κατεύθυνση ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Σε κάθε περίπτωση, στο Κίνημα Αλλαγής εκφράζουν την ικανοποίησή τους από το γεγονός ότι η επιστολή της προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά προς Σοσιαλιστές ηγέτες και όργανα της ΕΕ βρήκε ανταπόκριση. Σε αυτή την επιστολή, εκτός από το τεράστιο οικονομικό διακύβευμα για την Ευρώπη και την Ελλάδα, τονιζόταν και η ουσιαστική πολιτική σημασία που έχει για την ΕΕ η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών της μεταξύ των κρατών – μελών. Γι' αυτό και προτεινόταν να υπάρξουν ενιαίοι κανόνες μετακίνησης για όλα τα κράτη – μέλη, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, με προσαρμογή στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με διαγνωστικά τεστ στα σημεία αναχώρησης, ώστε και οι πτήσεις να αναχωρούν πλήρεις αλλά και να αποτρέπεται η καραντίνα στα σημεία προορισμού. Η Φώφη Γεννηματά, μάλιστα, περιέγραφε ως απαραίτητα για τη θωράκιση του τουριστικού τομέα εργαλεία, την εκτεταμένη χρήση των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ για την στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας και της απασχόλησης, τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού πλαισίου για τους παρόχους τουριστικών υπηρεσιών και τη δημιουργία ενός Ειδικού Προγράμματος για την επανεκκίνηση του τουρισμού.

«Η ανταπόκριση στην επιστολή της Φώφης Γεννηματά ήταν άμεση. Η πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Iratxe Garcia Perez συμφώνησε ότι χρειάζεται ενιαία και συντονισμένη απάντηση στα ζητήματα του τουρισμού και των μεταφορών, ενώ συμπεριέλαβε κάποιες από τις προτάσεις της κας Γεννηματά στην επιστολή που απέστειλε στους Προέδρους της Επιτροπής και του Συμβουλίου», λένε τώρα στο Κίνημα Αλλαγής, παρατηρώντας ταυτόχρονα ότι σε ανάλογο τόνο ήταν και οι απαντήσεις Επιτρόπων που προέρχονται από τη σοσιαλιστική οικογένεια, μεταξύ των οποίων οι Urpilainen και Dalli, και οι οποίες δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν τις προτάσεις στον αρμόδιο Επίτροπο για τον τουρισμό, Thierry Breton, λαμβάνοντας υπόψη και τη συμμετοχή τους στη συζήτηση του θέματος της αποκατάστασης της ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ευρώπη που περιλαμβάνεται στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του Κολεγίου των Επιτρόπων.

Κατόπιν τούτων, το Κίνημα Αλλαγής, δεσμεύεται ότι όπως έκανε και στο παρελθόν, έτσι και τώρα «θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα με αποτελεσματικότητα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, αξιοποιώντας τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και στην ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών με συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για μια αξιοπρεπή και ισχυρή Ελλάδα σε μια ενιαία, αλληλέγγυα και κοινωνική Ευρώπη». Αντίστοιχες προτάσεις θα συνεχίσει να καταθέτει στο εσωτερικό της χώρας για κάθε τομέα που κρίνει ότι είναι απαραίτητο, με στελέχη του να κάνουν λόγο για κοστολογημένες κάθε φορά προτάσεις, προκαλώντας τα άλλα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν επ’ αυτών υπεύθυνα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.