ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμεση αντίδραση από την Αθήνα στις νέες προκλήσεις της Άγκυρας

ΥΠΕΞ: «Η Τουρκία δεν δικαιούται να κάνει μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

Την άμεση αντίδραση της Αθήνας προκάλεσε η νέα προκλητική τοποθέτηση της Άγκυρας, που έκανε λόγο για «βάρβαρη παραβίαση των δικαιωμάτων των μεταναστών από την ελληνική πλευρά», με το Υπουργείο Εξωτερικών να απαντά, μέσω δικής του ανακοίνωσης, πως η Τουρκία δεν δικαιούται να κάνει μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στην νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα πρώτα δειλά βήματα ελληνο-τουρκικού διαλόγου που είχαν μόλις ξεκινήσει δεν εμπόδισαν την Τουρκία να εκδηλώσει τον πρωτοφανή κυνισμό της και να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση. Η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στην νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.