ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οι εξελίξεις δείχνουν κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας» (Video)

Καραθανασόπουλος: «Αν οι εργαζόμενοι δεν συγκρουστούν, θα βλέπουν τη θέση τους να επιδεινώνεται»

«Όσο πιο γρήγορα η χώρα αποδεσμευτεί από τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια, τόσο το καλύτερο για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι «παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει το γεγονός του Έβρου» οι εξελίξεις δείχνουν ότι έχουμε κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, που εκφράζεται με διάφορους τρόπους και με τις εξελίξεις στον Έβρο, «επί της ουσίας αμφισβήτηση της Συμφωνίας της Λωζάννης και του Πρωτοκόλλου του 1926 για τα χερσαία σύνορα, τις επαναλαμβανόμενες υπερπτήσεις και την αμφισβήτηση των εναέριων και θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας, τις απειλές ότι θα ενταθούν το επόμενο διάστημα οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία, έχουμε το απαράδεκτο σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης και μάλιστα την υποκριτική στάση του ΝΑΤΟ που επί της ουσίας στήριξε την Τουρκία στην επέμβαση που κάνει στη Λιβύη και τις επιδιώξεις του Σάρατζ».

Πρόσθεσε ότι μεγαλύτερη εμπλοκή στους σχεδιασμούς με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και το Ισραήλ, οξύνει την αντιπαράθεση των αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας στην περιοχή και διαμορφώνεται το έδαφος για την συνεκμετάλλευση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Για την οικονομική κρίση που επιτάχυνε ο κορωνοϊός, ο κ. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «κάνει έναν αγώνα δρόμου για να στηρίξει με κάθε τρόπο τους επιχειρηματικούς ομίλους και από την άλλη υλοποιεί μέτρα επιθετικά προς τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα».

Σημείωσε ότι τα αντεργατικά μέτρα που περιλαμβάνονται στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου δεν είναι προσωρινά.

Επίσης, τόνισε ότι ο λογαριασμός των μέτρων θα έλθει στο λαό το επόμενο διάστημα «και θα είναι η συνέχιση της βαριάς φορολογίας που πληρώνει ο λαός, ενώ, αντίθετα, οι επιχειρηματικοί όμιλοι ούτε έχασαν το προηγούμενο διάστημα, ούτε φαίνεται να χάνουν και τώρα».

«Το πιο τραγικό παράδειγμα της εξέλιξης των πραγμάτων είναι η κατάσταση στον Τουρισμό, που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ ότι αν δεν συγκρουστούμε με τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των επιχειρηματικών ομίλων, με τις πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης, τότε οι εργαζόμενοι θα κάνουν συνεχόμενες θυσίες και για την καπιταλιστική κρίση και για την καπιταλιστική ανάπτυξη και θα βλέπουν τη θέση τους να επιδεινώνεται» κατέληξε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.