ΕΛΛΑΔΑ

«Κανένας χωρίς εισόδημα»

Κινητοποίηση των εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό στο Σύνταγμα

«Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων όπως προβλέπεται από τις Συλλογικές Συμβάσεις, καμία μείωση, καμία αρνητική αλλαγή, όχι στην εκ περιτροπής εργασία, να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί, να προστατευτούν όλοι οι άνεργοι του κλάδου», απαίτησαν εργαζόμενοι στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό,  συλλαλητήριο που διοργανώθηκε από  το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

Οι συγκεντρωμένοι στη συνέχεια  πορεύτηκαν στο υπουργείο Εργασίας όπου βρήκαν τόσο κλειστές πόρτες, όσο και αντιμετώπισαν και  ρίψη χημικών από την αστυνομία.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ν. Αττικής ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «από τα 24 δισ. ευρώ που έχουν ανακοινώσει μέχρι σήμερα ως μέτρα στήριξης, εμείς οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό και ιδιαίτερα οι εποχικοί καλούμαστε να πάρουμε και να ζήσουμε με 10 ευρώ την ημέρα, τόσα είναι τα 500 και 400 ευρώ το μήνα. Όλα τα υπόλοιπα δισεκατομμύρια θα τα δώσουν στους εργοδότες, στους πάμπλουτους μεγιστάνες». Τόνισε ότι «όσοι νομίζουν ότι θα συμβιβαστούμε με τη ζωή που μας ετοιμάζουν, είναι γελασμένοι. Για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από τη διεκδίκηση όλων όσα τους ανήκουν. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από τον αγώνα που θα στοχεύει στον πραγματικό ιό. Τον αγώνα για μια άλλη οικονομία, για μια άλλη κοινωνία που κουμάντο στη ζωή μας θα κάνουμε εμείς, που οι εργαζόμενοι θα απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν».

Παρόμοιες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.