ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κενές περιεχομένου οι διακηρύξεις των αστικών κομμάτων περί δήθεν σεβασμού της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης»

ΚΚΕ: «Απαράδεκτη και προκλητική η παρέμβαση μέλους της κυβέρνησης για τη δίκη της δολοφονίας Τοπαλούδη»

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, σχετικά με τη δίκη της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, με το ΚΚΕ να παίρνει θέση για το ζήτημα, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη και προκλητική την παρέμβασή του, ενώ τόνισε παράλληλα «πόσο κενές περιεχομένου είναι οι διακηρύξεις των αστικών κομμάτων περί δήθεν σεβασμού της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης».

Το σχόλιο του ΚΚΕ αναφέρει:

«Είναι απαράδεκτη και προκλητική η παρέμβαση στη δίκη της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη του μέλους της κυβέρνησης Άκη Σκέρτσου, ο οποίος με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης επιτέθηκε στην εισαγγελέα της έδρας.

Η κυβέρνηση παραμένει βαθιά εκτεθειμένη, παρά την προσπάθεια αναδίπλωσής της, μετά τη γενικευμένη κατακραυγή που προκάλεσε, με το ανυπόστατο επιχείρημα ότι εξέφρασε τάχα προσωπικές απόψεις.

Η παρέμβαση αυτή και μάλιστα σε μια τόσο σοβαρή δίκη, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, αναδεικνύει, για μια ακόμη φορά, πόσο κενές περιεχομένου είναι οι διακηρύξεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων που κυβέρνησαν, περί δήθεν σεβασμού της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Η υποκρισία τους γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι είναι οι ίδιες δυνάμεις που από κοινού, με τις πρόσφατες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, αποδυνάμωσαν την προστασία των γυναικών απέναντι στην πολύμορφη βία, ρίχνοντας στα μαλακά τους ενόχους (σεξουαλική παρενόχληση από εργοδότες, μαστροπεία κ.ά.)».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.