ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υφυπουργός «αδειάζει» τον υπουργό!

Κρίση στο υπουργείο Τουρισμού!

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για εξελίξεις στο υπουργείο Τουρισμού, καθώς η σύγκρουση του υπουργού, Χάρη Θεοχάρη, με τον υφυπουργό Μάνο Κόνσολα έχει λάβει διαστάσεις ανοιχτής και δημόσιας αντιπαράθεσης.

Η κατάσταση έχει προβληματίσει πολύ το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο Χάρης Θεοχάρης έχει βρεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεν κρύβουν τη δυσφορία τους. Μετά τις διαρροές για το «σχέδιο για τον τουρισμό», που χρεώθηκαν στον υπουργό Τουρισμού παρά το γεγονός ότι το Μαξίμου είχε δώσει εντολή να μην δημοσιοποιηθεί τίποτα χωρίς το «πράσινο φως» του πρωθυπουργού, η «ιδέα» του Χάρη Θεοχάρη να... χωρίσει τα νησιά βάσει επικινδυνότητας για κορωνοϊό έχει φέρει σε κατάσταση βρασμού όλη τη νησιωτική Ελλάδα!

Δημόσιο «άδειασμα»

Σημειωτέον ότι στο εσωτερικό του υπουργείου Τουρισμού, ο Χάρης Θεοχάρης κατηγορείται ότι δεν συνεργάζεται και δεν ενημερώνει τον υφυπουργό, Μάνο Κόνσολα, παρά «αποφασίζει και διατάζει», όπως λένε παράγοντες με γνώση του παρασκηνίου. Έτσι, η απόφαση να χωριστούν τα νησιά σε ζώνες επικινδυνότητας φαίνεται ότι αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στη σχέση των δύο ανδρών. Εξάλλου, με δεδομένο ότι ο Κόνσολας εκλέγεται στα Δωδεκάνησα και υπάρχουν νησιά της εκλογικής του περιφέρειας -όπως η Χάλκη- που αντιδρούν έντονα στους διαχωρισμούς Θεοχάρη, είχε κάθε λόγο να διαφοροποιηθεί δημόσια.

Έτσι, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο Μάνος Κόνσολας χαρακτήρισε «επικίνδυνους, ανεύθυνους και ανεπαρκείς» όσους «διακινούν σενάρια περί επικινδυνότητας των νησιών μας», όπως είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, στην επισήμανση ότι ο διαχωρισμός σε «ζώνες επικινδυνότητας» έγινε από τον... προϊστάμενό του υπουργό Τουρισμού, ο Μάνος Κόνσολας επισήμανε με νόημα πως «δεν συμφωνούμε κατ’ ανάγκην σε όλα σε ένα υπουργείο». Σαν να μην έφτανε αυτό, ο υφυπουργός Τουρισμού, ερωτηθείς αν ο Χάρης Θεοχάρης πρέπει να παραιτηθεί, απάντησε με νόημα: «δεν μπορώ να υποκαταστήσω τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν χρειάζεται υποδείξεις».

Η... πέτρα του σκανδάλου

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το υπουργείο Τουρισμού παρουσίασε διαφάνειας που... έκαναν έξαλλους τους νησιώτες, καθώς με αυτές διαχωρίζει τα νησιά σε τρεις ζώνες επικινδυνότητας, που έχουν ως εξής:

  • «Χαμηλής επικινδυνότητας» η ηπειρωτική Ελλάδα, η Κρήτη και όσα νησιά απέχουν από την Αθήνα μέχρι δύο ώρες, είτε με πλοίο είτε μέσω πρόσβασης με αυτοκίνητο (π.χ. Εύβοια, νησιά Αργοσαρωνικού).
  • «Μεσαίας επικινδυνότητας» είναι οι προορισμοί Σαντορίνη, Κάλυμνος, Νάξος, Πάρος, Κως, Ρόδος και Σύρος.
  • «Υψηλής επικινδυνότητας» είναι όλοι οι υπόλοιποι νησιωτικοί προορισμοί είτε του Αιγαίου είτε του Ιονίου. Να σημειωθεί ότι στους υψηλής επικινδυνότητας προορισμούς περιλαμβάνεται και η Μύκονος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.