ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μους ανανά με μέντα

Μία εξαιρετική συνταγή για μους ανανά με μέντα.

Υλικά

500 γρ ανανάς κονσέρβα
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
60 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 φλ. τσ. φυλλαράκια  μέντας
3 φύλλα ζελατίνας των 2 γρ.

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τον ανανά μαζί με την μέντα. Το βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε την άχνη και βράζουμε σε μέτρια /δυνατή φωτιά μερικά λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένας πολτός. Συγχρόνως, μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό για 5'-6'. Τη στραγγίζουμε καλά και την προσθέτουμε στο ζεστό πολτό, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Αφήνουμε τον πολτό να κρυώσει εντελώς εκτός ψυγείου. Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί ελαφριά και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει ο πολτός του ανανά. Κατόπιν, ενσωματώνουμε σταδιακά τη σαντιγί στον πολτό με κουτάλι, μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Το μοιράζουμε σε ποτήρια  και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.