Neo

Να αποκτήσει η τιμή, αξία

«Εύκολα σήμερα τα λόγια τιμής στους νεκρούς της Marfin. Το δύσκολο είναι να παραδεχτεί κάποιος, ποιοι και πως, χέρι - χέρι στις πλατείες των αγανακτισμένων, καλλιέργησαν το μίσος και το διχασμό για να χτίσουν καριέρες και κυβερνητικές πλειοψηφίες, όταν κάποιοι άλλοι έδιναν μάχη για τη χώρα, για το αυτονόητο. Αυτό έχει πραγματική αξία». Με αυτά τα λόγια σχολιάζουν όσα έγιναν σήμερα, δέκα χρόνια μετά τον άδικο χαμό των εργαζομένων στην Marfin και του εμβρύου που κυοφορούσε η μία εξ αυτών, στο Κίνημα Σοσιαλιστών Δημοκρατών.

Και δεν το λένε για να ‘απαντήσουν’ σε όσα σήμερα λέγονται. Το λένε «για να μη ξαναζήσουμε τέτοιες τραγωδίες, να μη θρηνήσουμε και άλλες ανθρώπινες ζωές. Για να μην πληγεί, όπως τότε, η εικόνα και η πορεία της χώρας». Εν κατακλείδι, το λένε για να αποκτήσει η τιμή περιεχόμενο και αξία, έστω και δέκα χρόνια μετά την τραγωδία που σημάδεψε την χώρα για πάντα.

Στην φωτογραφία, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, όταν ως πρωθυπουργός της χώρας τότε, απέτισε τιμή στα θύματα της Marfin.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.