ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανώλης Συντυχάκης για τον Τουρισμό και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης

«Νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο για τους επιχειρηματικούς ομίλους και σε βάρος των εργαζόμενων»

«Το σχέδιο νόμου δεν επιδέχεται βελτιώσεις και αλλαγές, είναι κομμένο και ραμμένο για τους επενδυτές και είναι απορριπτέο στο σύνολό του για το ΚΚΕ», επισήμανε ο ειδικός αγορητής του Κόμματος, Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής, όπου συνεχίστηκε η συζήτηση του νομοσχεδίου «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη».

«Το σχέδιο νόμου είναι άκρως επιθετικό, προωθεί με απροκάλυπτο τρόπο μια ολόκληρη σειρά από τουριστικές δραστηριότητες, διευκολύνοντας επιχειρηματικούς ομίλους να προχωρήσουν σε σχετικές επενδύσεις και θεσπίζοντας fast track διαδικασίες αδειοδότησης σε αυτές», πρόσθεσε.

Ο Μ. Συντυχάκης υπογράμμισε πως «σκοπός του νομοσχεδίου είναι να βρουν τα συσσωρευμένα κεφάλαια κερδοφόρα διέξοδο σε νέες μορφές πολυτελούς τουρισμού, σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού και του περιβάλλοντος». Όπως εξήγησε «η ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού, που προβλέπεται στο σχέδιο νόμου, οδηγεί στην εμπορευματοποίηση του θαλάσσιου χώρου και του ενάλιου πολιτισμού, γίνεται σε βάρος παραδοσιακών δραστηριοτήτων όπως η παράκτια αλιεία, υποτάσσει τη θαλάσσια έρευνα στις επενδυτικές επιδιώξεις, αυξάνει το κόστος για αυτές τις δραστηριότητες και απορροφά τεράστιους και απαραίτητους πόρους».

Σχολιάζοντας την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι το νομοσχέδιο «δεν έχει σχεδιασμό», σημείωσε πως «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει ακόμη πιο επιθετική στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων».

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Τουρισμό απάντηση στον κυβερνητικό εμπαιγμό

«Η μεγαλειώδης κινητοποίηση στην Κρήτη από εργαζόμενους στον Τουρισμό είναι απάντηση στον εμπαιγμό της κυβέρνησης, στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και των υπουργών που αγνόησαν τα αιτήματά τους», τόνισε επίσης ο Μανώλης Συντυχάκης, για το νομοσχέδιο «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη».

Ο κ. Συντυχάκης σημείωσε πως «οι εργαζόμενοι επί χρόνια βάζουν πλάτη και τους ζητούν ξανά και ξανά να κάνουν θυσίες, ενώ από την άλλη δίνεται "ζεστό" χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους».

Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού, που αναφέρεται κυρίως στον καταδυτικό τουρισμό, σημείωσε ότι διευκολύνει και επιταχύνει την είσοδο στον τομέα αυτό μεγάλων επιχειρήσεων με στόχο έναν ακριβό τουρισμό για λίγους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.