ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν θα ξεπλύνουν τα μεγάλα σκάνδαλα Novartis και λίστας Λαγκάρντ»

Νοθεία και εξαναγκασμό βουλευτών καταγγέλλει ο Παπαγγελόπουλος

«Νοθεία και εξαναγκασμό βουλευτών να ψηφίσουν φανερά», κατήγγειλε σε δήλωσή του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με αφορμή τη σύγχυση που δημιουργήθηκε κατά την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του, στο πλαίσιο της προανακριτικής επιτροπής.

Όπως υποστήριξε ο κ. Παπαγγελόπουλος, όλα αυτά έγιναν για να «ξεπλύνουν τα μεγάλα σκάνδαλα της Novartis και της λίστας Λαγκάρντ».

«Η νοθεία στη ψηφοφορία με άκυρα και παράνομα ψηφοδέλτια, η παραβίαση της κάλπης και ο εξαναγκασμός βουλευτών να ψηφίσουν φανερά, δεν πρόκειται να ξεπλύνουν τα μεγάλα σκάνδαλα της Novartis και της φοροδιαφυγής της λίστας Λαγκάρντ», τονίζει.

Ο πρώην υπουργός, μιλώντας και στη δημόσια τηλεόραση, υποστήριξε ότι η απόφαση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου ήταν προειλημμένη. Χαρακτήρισε, δε, τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας «εκτροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Ωστόσο, τόνισε στην ΕΡΤ1 ότι «με αξιοπρέπεια θα πάω έως το τέλος». Είπε επίσης ότι είναι «βέβαιο ότι η χθεσινή απόφαση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου αποτελεί προπομπό για Ειδικό Δικαστήριο.

«Είναι τεράστια η προσπάθεια να συγκαλυφθούν τα σκάνδαλα (Novartis - Λίστα Λαγκάρντ) που στοιχειώνουν τα δύο κόμματα (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ)», πρόσθεσε, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι «παγιδευμένη σε ολέθρια σφάλματα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.