Neo

Όταν η Τζάκρη «πυροβόλησε» τον Στουρνάρα

Το ότι οι ΣΥΡΙΖΑίοι έχουν τεράστιες διαφορές και αντιθέσεις με τον Γιάννη Στουρνάρα είναι γνωστό. Ως εκ τούτου, η επιλογή μιας βουλευτού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να... τον «στολίσει» στη Βουλή δεν θα έπρεπε να αποτελεί είδηση στη στήλη αυτή. Κι όμως, ο Neo ξεχώρισε την αγόρευση της Θεοδώρας Τζάκρη, για δύο λόγους: πρώτον για την ευρηματικότητά της σε επιχειρήματα κατά του κεντρικού τραπεζίτη και, δεύτερον, επειδή η ομιλία της έγινε viral στα social media, με αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μην κρύβουν ότι... «ζήλεψαν» όσα είπε η βουλευτής Πέλλας του κόμματος.

«Στο λεξικό του κ. Μπαμπινιώτη, στο λήμμα “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”, νομίζω ότι θα πρέπει να μπει η φωτογραφία σας και ένα σύντομο βιογραφικό. Περιλαμβάνει τα πάντα. Συγχωνεύσεις και ξεπούλημα τραπεζών και πιστή εκτέλεση -και με το παραπάνω- των επιταγών της τρόικα όταν βρεθήκατε στη θέση του ΥΠΟΙΚ», ξεκίνησε τον... «εξάψαλμο» η Τζάκρη, για να συνεχίσει ως εξής, απευθυνόμενη σε δεύτερο πληθυντικό πρόσωπο στον Γιάννη Στουρνάρα:

«Πιστεύετε μόνο τον εαυτό σας. Με την ίδια ευκολία που υπηρετούσατε τον Σαμαρά, υπηρετείτε τώρα τον Μητσοτάκη και βεβαίως είστε άνθρωπος των τραπεζών. Κάνατε ότι μπορούσατε για να πλήξετε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πλήττοντας μαζί και την εικόνα της χώρας. Θυμόμαστε όλοι τις φοβερές καταστροφολογικές προβλέψεις για την αναιμική ανάπτυξη που ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν καθώς και τις προσπάθειες που κάνατε να επιβάλλετε ένα νέο μνημόνιο με την πιστοληπτική γραμμή στήριξης η οποία ευτυχώς και αυτή έπεσε στο κενό. Σε αίθριο καιρό όπως τότε προβλέπατε καταιγίδες και τώρα που είμαστε μέσα στην καταιγίδα της ύφεσης επί Μητσοτάκη εσείς να προβλέπετε οικονομική λιακάδα. Και για αυτές τις προβλέψεις σας τις καθόλα άστοχες, ανταμείβεστε με μια θέση στην Τράπεζα της Ελλάδος. Στην αρχή της πανδημίας είπατε ότι η ύφεση θα είναι 4% σήμερα είναι 10% μπορεί να κλείσει 17% για του χρόνου μας είπατε ότι η ανάκαμψη μπορεί να είναι 4.5% αλλά δεν τρέχει και τίποτα βρε αδερφέ... αυτές είναι εκτιμήσεις που αλλάζουν».

Όμως, η Τζάκρη δεν τελείωσε εκεί, αλλά συνέχισε δίνοντας... «συγχαρητήρια» στον κεντρικό τραπεζίτη: «Συγχαρητήρια κ. Στουρνάρα και επειδή είναι η τελευταία θητεία σας -θα το γράψει η Ιστορία- προσπαθήστε τουλάχιστον να παριστάνετε ότι εξυπηρετείται τα ελληνικά συμφέροντα. Θα είστε στο τέλος της θητείας σας περίπου 68 χρονών ξέρετε πρωθυπουργός εκτός αν οι δικοί σας σας επιβάλλουν ως γενικό επιτελάρχη γιατί με τις ψήφους του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να βγείτε να πάρετε υπ’ όψη σας τα γενικά συμφέροντα του ελληνικού λαού και δεν αναφέρομαι σε αυτούς που έχουν τα λεφτά με τα τσουβάλια αλλά σε αυτούς που παίρνουν 800 ευρώ έχουν δύο παιδιά να ζήσουν, ένα στατιστικό δάνειο… Η ανανέωση της θητείας σας αποτελεί μια κλινική απόδειξη ότι σε περίπτωση πυρηνικού ολοκαυτώματος υπάρχει και ένα άλλο είδος που επιβιώνει και αυτοί είναι οι κεντρικοί τραπεζίτες... που ανακυκλώνονται από θέση σε θέση...».

Αν μη τι άλλο, είχε έμπνευση...

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. === ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MATRIX24, ΘΑ ΠΡΟΕΒΑΛΕ
  ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΖΑΚΡΗ.

 2. Ε.Στ. 12:45 28/05/2020

  Είπαμε να μπαντάρεις εμφανώς προς τον Σύριζα, Φελέκη, αλλά εσύ το τερμάτισες.

 3. οκ 9:54 28/05/2020

  εκεί στο μάτριξ γίνεστε γραφικοί ….

  το τίποτα η Τζάκρη, το ούφο που έχει ψηφίσει τρία μνημόνια με τρία διαφορετικά κόμματα, η αρχόντισσα των ρουσφετιών, κάνει λέει σκληρή κριτική στον Στουρνάρα…

  σοβαρευτείτε κ. Φελέκη

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.