ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ

Παππάς: «Γολγοθάς για τις επιχειρήσεις - Μόνο 1 στις 70 θα ενισχυθεί απ' το ΤΕΠΙΧ ΙΙ»

«Τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν αν μπορούν να λάβουν δάνειο από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας, από το οποίο αναμένεται να ενισχυθούν μόνο 10.000 επιχειρήσεις από τη μεγάλη θάλασσα των 700.000 επιχειρήσεων της χώρας», είπε σε συνέντευξη του στο Open ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Με δεδομένο τον αποκλεισμό της πλειονότητας αυτών και από την επιστρεπτέα προκαταβολή, οι επιχειρήσεις έχουν μπροστά τους Γολγοθά», πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Παράλληλα, επισήμανε ότι οι εγγυήσεις που ζητούν οι τράπεζες είναι υπερβολικές, καθώς υφίσταται ήδη κρατική εγγύηση για την ενίσχυση από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι «δύο μήνες μετά την επιβολή των διοικητικών μέτρων περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας και των μετακινήσεων, αρχίζουμε να πληρώνουμε την απραξία Μητσοτάκη στην οικονομία, έχοντας μπροστά μας μια βαθιά ύφεση και την ανέχεια της κοινωνίας».

Ο Νίκος Παππάς, αφού επανέλαβε ότι η Πολιτεία οφείλει να πιέσει τις τράπεζες να αλλάξουν πολιτική σε σχέση με τις ζητούμενες εγγυήσεις και να μην αξιοποιούν το εργαλείο της Αναπτυξιακής Τράπεζας με τα δικά τους κριτήρια, εξήγησε ότι «τα χρήματα διοχετεύονται στην αγορά κατά πως επιθυμούν οι τραπεζικές διοικήσεις και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μένουν να ακούν για λεφτά και λεφτά να μην βλέπουν».

Σε σχέση με την ενίσχυση της απασχόλησης, σημείωσε ότι «η χώρα συνάντησε τον κορωνοϊό, έχοντας διαμορφωθεί από την ΝΔ ένα πλαίσιο που έδινε την “εύκολη λύση” των απολύσεων σε όσες επιχειρήσεις δέχονται την πίεση των οικονομικών εξελίξεων», προσθέτοντας ότι σήμερα τα διαθέσιμα χρήματα για τη στήριξη των μισθών μετατρέπονται σε επιδότηση για τη μετατροπή της πλήρους απασχόλησης σε εκ περιτροπής εργασία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.