ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν ‘χαρίζεται’ σε κανέναν το ΕΣΥ

Πιο πολλή επικοινωνία παρά ουσία

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης της ΝΔ εξαπολύει το Κίνημα Αλλαγής, εστιάζοντας στην επικοινωνιακή τακτική της. Την ίδια ώρα, στην Χαριλάου Τρικούπη, εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην ‘χαρίσουν’ σε κανέναν τα μεγάλα έργα που άφησε το ΠΑΣΟΚ στην χώρα, μεταξύ των οποίων το ΕΣΥ.

«Η Κυβέρνηση έχει μείγμα περισσότερης επικοινωνίας από ότι ουσίας και αυτό αφορά όλες τις παραγωγικές τάξεις της οικονομίας», δήλωσε χθες μιλώντας στο ΟΡΕΝ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης, αναφέροντας ιδιαίτερα τον πρωτογενή τομέα, όπου σύμφωνα με τον ίδιο, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν επωμιστεί το μεγάλο κόστος αυτής της κρίσης και μέχρι τώρα δεν έχουν ληφθεί πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση, για την επίλυση αυτών των ζητημάτων. Αναφερόμενος ο ίδιος στα σχολεία και τη νέα πραγματικότητα σε αυτά, όπως διαμορφώνεται μετά την περίοδο της καραντίνας, έκανε λόγο για ‘μπρος-πίσω’ (σ.σ. με αφορμή τις κάμερες) και για πλήρη σύγχυση τόσο για τους δασκάλους όσο για τους μαθητές.

Με την πανδημία, πάντως, να έχει αναδείξει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο την σημασία του ΕΣΥ στην χώρα, στο Κίνημα Αλλαγής έχουν σκοπό να θυμίζουν συνεχώς σε ποια παράταξη πιστώνεται η δημιουργία του, αλλά και η συνεχής προσπάθεια για διατήρησή του σε λειτουργία μέσα στις δεκαετίες που πέρασαν. «Είναι σημαντικό να αναγνωρίζεται μετά από μια δεκαετία πολύ έντονης αντιπαράθεσης με επιχειρήματα που πολλές φορές χτύπησαν κάτω από τη μέση πολιτικά κόμματα και πολιτικά πρόσωπα, η πολιτική ιστορία του τόπου. Και για όποιον τη μελετά, γνωρίζει τη συμβολή του ΠΑΣΟΚ και των στελεχών του σε μια σειρά μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων», λένε κορυφαία στελέχη του κόμματος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι σήμερα και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν ότι πρέπει να ενισχύσουμε το ΕΣΥ με πόρους οι οποίοι προέρχονται και από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και από τους ιδιώτες, με χορηγίες ή με άλλους τρόπους. «Η ουσία του ζητήματος είναι ότι τα προβλήματα εξακολουθούν να είναι εδώ και άρα θα πρέπει να δούμε τις προκλήσεις και στο αύριο. Και αυτό αφορά ένα ριζοσπαστικό σχέδιο ουσίας και για την Υγεία και για την Παιδεία και για την κοινωνική ασφάλιση», καταλήγουν, επαναφέροντας ουσιαστικά στη συζήτηση το δικό τους ενδιάμεσο πρόγραμμα όπως το παρουσίασαν προ ημερών, αλλά και την ανάγκη για ένα νέο ‘κοινωνικό συμβόλαιο’ στο οποίο στοχεύουν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.