ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεδιάσκεψη για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

Πρωτούλης: «Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα του υπουργείου Περιβάλλοντος»

«Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο... Αυτές οι τέσσερις λέξεις πρέπει να είναι η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής», τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής, κατά την τοποθέτηση του, στην τηλεδιάσκεψη για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Πρωτούλης υπογράμμισε πως «το νομοσχέδιο είναι ένα έκτρωμα, είναι δίκαιες οι πολύ μεγάλες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί. (...) Η κυβέρνηση το έφερε στη Βουλή εν μέσω πανδημίας, χωρίς ο κόσμος να μπορεί να αντιδράσει», προσθέτοντας μάλιστα ότι «είναι και "φωτογραφικό", για να προχωρήσουν οι... δουλίτσες που έχουν ανοίξει».

Επίσης, ο Γιάννης Πρωτούλης ανέφερε πως «το νομοσχέδιο αφαιρεί βασική αρμοδιότητα της Περιφέρειας που είναι τα απορρίμματα και νομιμοποιεί καταπατήσεις που έχουν γίνει από το 1975 έως το 2011», ενώ τον χαρακτήρισε «ένα νόμο... πυρομανή εν όψει και της νέας αντιπυρικής περιόδου». Σημείωσε, δε, ότι «πρόκειται για ένα έγκλημα που δεν πρέπει να το επιτρέψουμε», ενώ για τους σχεδιασμούς της νέας χωματερής υπενθύμισε ότι «είχε συμφωνηθεί από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας επί Ρένας Δούρου».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.