ΚΟΣΜΟΣ

Απομακρύνθηκαν 150 άνθρωποι

Ρωσία: Πέντε νεκροί από πυρκαγιά σε νοσοκομείο στο Λένινγκραντ

Τραγωδία στη Ρωσία, σήμερα το πρωί, καθώς πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε νοσοκομείο του Λένινγκραντ (Αγία Πετρούπολη), όπως έκανε γνωστό στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή του ρωσικού υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης.

Αργότερα, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε πως οι πυροσβέστες κατέσβεσαν την πυρκαγιά.

«Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά, 150 άνθρωποι απομακρύνθηκαν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή αυτή για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο νοσοκομείο «Σεντ Γκεόργκι» στο βόρειο τμήμα της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

Σύμφωνα με το TASS, το νοσοκομείο είχε διαμορφωθεί για να υποδέχεται ασθενείς με Covid-19 και η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε έκταση 10 τετραγωνικών μέτρων, ενώ έχει πλέον κατασβεστεί πλήρως. Οι πέντε ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους ήταν συνδεδεμένοι σε συσκευές τεχνικής υποστήριξης της αναπνοής. Σύμφωνα με πηγή, την οποία επικαλείται το TASS, η πυρκαγιά μπορεί να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε μια τέτοια συσκευή. Το ρωσικό πρακτορείο σημειώνει πως οι αρχές άρχισαν έρευνα για ανθρωποκτονίες.

Szentpétervár, 2020. május 12.
A rendkívüli helyzetek orosz minisztériumának dolgozói a szentpétervári Szent György kórház elõtt 2020. május 12-én, miután tûz ütött ki az épület ötödik emeletén. A tûzben öt, lélegeztetõgépen lévõ koronavírusos beteg vesztette életét.
MTI/AP/Dmitrij Loveckij

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.