ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι προσδοκά ο ΣΥΡΙΖΑ, τι φοβάται η κυβέρνηση

Σύγκρουση στο γήπεδο της οικονομίας

Στα... «μαρμαρένια αλώνια» της οικονομίας θα «κυνηγά» εφεξής τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς όλοι στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι το πεδίο της οικονομίας θα πυροδοτήσει αναδιάταξη των συσχετισμών και πιθανές πολιτικές εξελίξεις, είτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίσει να ρίξει εκλογική «ζαριά», είτε όχι.

Εξάλλου, αν επιχειρήσει κανείς να «διαβάσει» πίσω από τις λέξεις της πρωθυπουργικής ομιλίας χθες στη Βουλή, θα διαπιστώσει ότι, ευλόγως, και για το Μέγαρο Μαξίμου το μεγάλο άγχος αφορά στην οικονομία. Στόχος του πρωθυπουργού είναι να μην χρεωθεί όσα έρχονται, αλλά να συνδεθούν με την πανδημία του κορωνοϊού. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προαναγγέλλει διαρκώς ότι έρχεται «ύφεση βαθιά και παγκόσμια», θέλοντας να καταστήσει σαφές ότι για τα δεινά που ακολουθούν δεν φταίει ο ίδιος και η κυβέρνησή του, αλλά ο κορωνοϊός που έκλεισε τις οικονομίες όλων των χωρών του κόσμου.

«Με υπογραφή Μητσοτάκη»

Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να καταλογίσει την ευθύνη για τα μαύρα μελλούμενα στον ίδιο τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι τα ελλιπή οικονομικά μέτρα και η πολιτική που η κυβέρνηση έχει επιλέξει θα «γεννήσει» βαθιά ύφεση και δε θα βοηθήσει για την επανεκκίνηση της οικονομίας. «Η βαθιά ύφεση δεν είναι νομοτέλεια, αλλά αποτέλεσμα της αδράνειάς σας, θα έχει την υπογραφή των επιλογών σας κ. Μητσοτάκη», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, κατά την χθεσινή σύγκρουση κορυφής στη Βουλή. «Η ύφεση θα είναι τεράστια ακριβώς επειδή δεν υιοθετείτε ένα πρόγραμμα εμπροσθοβαρές που θα κρατήσει ζωντανή την πραγματική οικονομία, σε λειτουργία τη μηχανή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων ώστε να μπορέσει να επανεκκινήσει πιο εύκολα», εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας να επιρρίψει την ευθύνη για όσα έρχονται αποκλειστικά στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα, στην προσπάθειά του αυτή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο προανήγγειλε τις απολύσεις που έρχονται, αλλά τις συνέδεσε με τις κυβερνητικές επιλογές, παρουσιάζοντας σαν «νομοτέλεια» τις σχετικές πρωτοβουλίες των εργοδοτών. «Εφόσον δεν επιδοτείτε την εργασία οι απολύσεις θα είναι ανεξέλεγκτες και δεν θα φταίνε οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες για αυτό», είπε χαρακτηριστικά, σε μία αναφορά που προκάλεσε αίσθηση...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.