ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με στόχο «Όρθια Κοινωνία – Ζωντανή Οικονομία»

Το ενδιάμεσο πρόγραμμά του παρουσίασε το Κίνημα Αλλαγής

Την κατάθεση προτάσεων προκειμένου η κρίση που φέρνει μαζί της η πανδημία να αντιμετωπιστεί με το λιγότερο δυνατό κόστος, συνεχίζουν στο Κίνημα Αλλαγής, που επιτίθενται στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για έλλειψη σχεδίου.

Να παρουσιάσει και να εφαρμόσει ένα επεξεργασμένο σχέδιο για την στήριξη της οικονομίας, προκειμένου να μην εκτοξευθεί η ύφεση και η ανεργία, κάλεσε την κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά, που μιλώντας στον ΑΝΤ1, παρατήρησε ότι αντί αυτού, η κυβέρνηση καθυστερεί και δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο για να στηρίξει τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους. «Έτσι όμως, δυστυχώς, το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι πιο αδύναμοι και οι εργαζόμενοι», είπε, σημειώνοντας ότι το κόμμα της συγκεκριμένο, κοστολογημένο πρόγραμμα, αυτό ονομάζουν «ενδιάμεσο πρόγραμμα για το 2020», όταν «κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ εξαντλούνται ξανά σε κοκορομαχίες».

Λίγες ώρες αργότερα, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ενημέρωσης των συντακτών που καλύπτουν το Κίνημα Αλλαγής, δόθηκε στη δημοσιότητα το Ενδιάμεσο αυτό Πρόγραμμα, με τίτλο και βασικό σκοπό «Όρθια Κοινωνία – Ζωντανή Οικονομία». Με αυτό, υποστηρίζοντας ότι χρειάζονται άμεσα μέτρα τώρα, η Χαριλάου Τρικούπη προτείνει ένα Πρόγραμμα Άμεσων Παρεμβάσεων, παρουσιάζοντας παράλληλα τις πηγές από τις οποίες μπορούν να βρεθούν τα χρήματα για την υλοποίησή του.

Μεταξύ των στοχευμένων προτάσεων του Κινήματος Αλλαγής, ξεχωρίζουν αυτές για την στήριξη του ΕΣΥ, την επιδότηση εργασίας, αλλά και την μέριμνα για τους ανέργους, τα μέτρα που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να μείνουν ‘ζωντανές’, τα ειδικά προγράμματα για τους αγρότες, το Εθνικό Σχέδιο για την έξοδο του Τουρισμού από την κρίση και για προστασία της πρώτης κατοικίας των ασθενέστερων δανειοληπτών από πλειστηριασμούς. Προτείνεται ακόμα η αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με αιχμή τις κοινωνικές υποδομές και το ψηφιακό κράτος, ειδικό πρόγραμμα για τον Πολιτισμό που τόσο έχει πληγεί, αλλά και συγκεκριμένα μέτρα για την στήριξη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Το ενδιάμεσο πρόγραμμά μας είναι θεμέλιο για το μέλλον», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται όσο ποτέ ένα σχέδιο ανόρθωσης, ή ένα «Πρόγραμμα Νέας Αλλαγής», όπως οι ίδιοι αποκαλούν τις προτάσεις τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.