ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η μείωση του ΑΕΠ θα είναι τουλάχιστον 15%»

Βαρουφάκης: «Έρχεται λιτότητα ανάλογη του 2010»

Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις στις οποίες προέβη ο Γιάνης Βαρουφάκης, για το μέλλον της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, προβλέποντας ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι -νέας- σκληρής λιτότητας.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εκτίμησε ότι με τα μέτρα που πάρθηκαν στην Ελλάδα αλλά και τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ένα χρόνο οι οικονομίες θα έχουν μπει σε περίοδο σκληρής λιτότητας.

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για λιτότητα ανάλογη με αυτή που υπήρξε το 2010 προβλέποντας, παράλληλα μείωση του ΑΕΠ τουλάχιστον 15% και έλλειμμα προϋπολογισμού από 12% έως 18%.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατηγόρησε τα κράτη – μέλη ότι δεν έχουν καν το αίσθημα της αυτοπροστασίας προβλέποντας ότι με τα σημερινά δεδομένα η Ιταλία θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ κάτι που θα οδηγήσει σε κατάρρευση της ευρωζώνης.

Αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 υποστήριξε ότι το ερώτημα δεν είναι αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές αλλά πότε αυτές θα διεξαχθούν ενώ χαρακτήρισε λάθος την απόφαση του Πρωθυπουργού να προτείνει την ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα χαρακτηρίζοντάς τον ανεπαρκή και επίορκο.

Τέλος, αναφορικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων ο Γιάνης Βαρουφάκυης υποστήριξε ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα έπρεπε να συνδυαστεί με μαζικά τεστ στον πληθυσμό και ειδικά σε συγκεκριμένες ομάδες, όπως το νοσηλευτικό προσωπικό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.