ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ποιο θα είναι το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού;»

Βαρουφάκης: «Η ύφεση θα φτάσει στο 15% αν είμαστε τυχεροί»

Δυσοίωνες προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας που περιλαμβάνουν μειώσεις μισθών και συντάξεων, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, σκληρή λιτότητα, αλλά και όρους από την ΕΕ, έκανε από το βήμα της βουλής ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης έθεσε πλήθος ερωτήσεων προς την κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα τον οποίο προκάλεσε να απαντήσει με αριθμούς, ποιο θα είναι μέγεθος της ύφεσης, τι θα κάνει με το σχέδιο "Ηρακλής" για τα "κόκκινα" δάνεια, ενώ εξέφρασε έντονες διαφωνίες σχετικά με την πολιτική ενισχύσεων που ανακοίνωσε η ΕΕ.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 σημείωσε ότι, κατά την εκτίμησή του, η ύφεση μπορεί να φθάσει και το 15% "αν είμαστε τυχεροί", ενώ απευθυνόμενος και προς τον πρωθυπουργό και προς τον κ. Σταικούρα, ζήτησε να του απαντήσουν ποια θα είναι η απόκλιση του κρατικού προϋπολογισμού και ποια επιτήρηση από την ΕΕ συνεπάγεται αυτή η απόκλιση. Ο κ. Βαρουφάκης προέβλεψε ότι μόλις η Γερμανία φθάσει τους δικούς τους στόχους για μηδενισμό του ελλείμματός της, θα επιβάλει μέτρα στις άλλες χώρες και θα απαιτήσει έλλειμμα 3% για την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 ζήτησε από τον κ. Σταϊκούρα να απαντήσει ποιο θα είναι το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού που θα επιβάλει μειώσεις μισθών και συντάξεων, κάτι που ο ίδιος θεωρεί σίγουρο ότι θα συμβεί. Προκάλεσε μάλιστα τον κ. Σταϊκούρα να δεσμευθεί εντός της Βουλής ότι "αυτό δεν θα συμβεί" ότι δηλαδή η κυβέρνηση δεν θα αναγκαστεί να μειώσει μισθούς και συντάξεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.