ΚΟΣΜΟΣ

«Οκτώ από τους ενόπλους μαζί με έναν εκ των εγκεφάλων της εισβολής εξουδετερώθηκαν», αναφέρουν οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας

Βενεζουέλα: Οι αρχές απέτρεψαν απόπειρα εισβολής ενόπλων μισθοφόρων

Οι αρχές της Βενεζουέλας ανακοίνωσαν χθες Κυριακή, πως εξουδετέρωσαν μια ένοπλη ομάδα που επιχείρησε να εισβάλλει στη χώρα, με σκοπό να προκαλέσει αποσταθεροποίηση και επιθέσεις σε μέλη της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, «μέλη των ενόπλων δυνάμεων, μαζί με άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, απέτρεψαν την εν λόγω εισβολή με την κωδική ονομασία "Επιχείρηση Γεδεών"», που πραγματοποιήθηκε μέσω θαλάσσιας οδού.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας ανέφεραν ότι «οκτώ από τους ενόπλους εξουδετερώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός εκ των εγκεφάλων της εισβολής, του Ρόμπερτ Κολίνα Ιμπάρα (Robert Colina Ibarra), γνωστού με το ψευδώνυμο «Πάνθηρας» (Pantera), καθώς και τη σύλληψη δύο άλλων ατόμων, συνεργός του Ιμπάρα  ήταν και ένας απόστρατος Αμερικανός στρατιωτικός, ο Τζόρνταν Γκούντρο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας, Νέστορ Ρεβερόλ, ανακοίνωσε ότι «κατασχέθηκαν επίσης δέκα τουφέκια, ένα πιστόλι Glock 9 χιλιοστών, δύο πολυβόλα AFAG, έξι χερσαία οχήματα (φορτηγάκια), ένα σκάφος με δύο εξωλέμβιους κινητήρες, δύο σημειωματάρια με λεπτομέρειες για την επιχείρηση, δορυφορικά τηλέφωνα, ταυτότητες, στολές, κράνος με την αμερικανική σημαία και γεμιστήρες με βλήματα διαφορετικών διαμετρημάτων».

 


Η ένοπλη ομάδα, προερχόμενη από την Κολομβία, είχε στόχο την αποσταθεροποίηση και την ανατροπή της κυβέρνησης, όπως δήλωνε ευθέως ο Ιμπάρα, σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι αρχές της Βενεζουέλας κατηγορούν ευθέως την Κολομβία και τις ΗΠΑ, ότι βρίσκονται πίσω και από αυτή την επίθεση εναντίον της.

 

Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Χόρχε Ροντρίγκες, έχει επανειλημμένως καταγγείλει ότι στην Κολομβία υπάρχουν τρία στρατόπεδα όπου εκπαιδεύονται μισθοφόροι για να πραγματοποιούν επιθετικές ενέργειες κατά της Βενεζουέλας, ενώ οι ΗΠΑ τους παρέχουν αφειδώς «εκπαιδευτές» και εξοπλισμό. Και φυσικά όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί είναι σε γνώση του αχυρανθρώπου των ΗΠΑ, Χουάν Γκουαϊδό, που έχει αυτοανακηρυχθεί πρόεδρος της χώρας…

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.