ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γιατί επικεντρώνεται στη δήθεν σκευωρία»

Βιλιάρδος: «Παρωδία η διαδικασία στην ειδική επιτροπή»

«Η χρηματιστηριακή αξία της Novartis είναι 200 δισ., έχει καθαρά κέρδη 12 δισ. δολάρια και ετήσιος τζίρος της είναι 52 δισ. περίπου. Τα πρόστιμα που συζητάμε εδώ, είναι πάρα πολύ λίγα και αντιστοιχούν σε λιγότερο από το καθαρό μηνιαίο κέρδος της», ανέφερε ο εισηγητής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Βιλιάρδος στη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Ο βουλευτής είπε ότι δεν τηρήθηκε η αρχή της μυστικότητας στην ειδική επιτροπή. «Αυτά που συζητούνταν δήθεν μυστικά, γράφονταν ακαριαία σχεδόν σε όλα τα ΜΜΕ και πριν από όλα στο Πρώτο Θέμα. Προφανώς υπήρξαν μέλη που δεν τηρούσαν τα συμφωνηθέντα. Διαστρεβλώθηκαν μόνο καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης και όχι των μαρτύρων κατηγορίας και αυτό, αν μη τι άλλο, γεννά υποψίες», είπε ο Βασίλης Βιλιάρδος.

«Η όλη διαδικασία είναι μια παρωδία γιατί επικεντρώνεται στη δήθεν σκευωρία, από την οποία δεν έχει να κερδίσει τίποτα η Ελλάδα αντί να επικεντρωθεί στο διαπιστωμένο σκάνδαλο πολλών εκατομμυρίων», είπε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης.

«Σκάνδαλο υπήρξε και δεν ερευνήθηκε αν και οι Έλληνες έχασαν πολλά χρήματα. Είναι αστείοι οι ισχυρισμοί ότι μείωναν υπουργοί τη φαρμακευτική δαπάνη. Τη μείωνε η τρόικα. Φυσικά αυξήθηκε η ιδιωτική δαπάνη και πλήρωναν περισσότερα οι πολίτες. Δεν αναζητήθηκε ποτέ η αλήθεια. Δεν είναι δυνατό διευθυντικό στέλεχος της Νοvartis να αποστέλλει φακέλους Α4 με τη γραμματέα του στη γραμματέα υπουργού», είπε ο κ. Βιλιάρδος που τονίζοντας ότι με όλα αυτά χάνει ο πολίτης την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη η οποία ιδίως στα ανώτατα κλιμάκια της φαίνεται να διαπλέκεται με την εκτελεστική εξουσία.

«Όσο η Ελλάδα κυβερνάται μόνο από την εκτελεστική εξουσία η οποία ορίζει μάλιστα την ανώτατη δικαστική εξουσία, δεν πρόκειται να έχει μέλλον, πόσο μάλλον που δεν διαθέτει συνταγματικό δικαστήριο αλλά ένα ΣτΕ που χαρακτήριζε συνταγματικά τα μνημόνια», είπε ο κ. Βιλιάρδος και προσέθεσε: «Είναι απαράδεκτο να κατηγορούνται πολιτικοί χωρίς αποδείξεις και να σπιλώνεται η τιμή και υπόληψη πολιτικών χωρίς στοιχεία. Από την άλλη δεν μπορεί να καταλάβει κανείς το κίνητρο του κατηγορουμένου, όσον αφορά την ενδεχόμενη σκευωρία, ειδικά στην ηλικία του. Πολύ περισσότερο όταν είναι αδύνατο να ενεργούσε μόνος του χωρίς να ενημερώνει τον πρωθυπουργό. Εάν όμως τον ενημέρωνε δεν θα έπρεπε να κατηγορηθεί και εκείνος; Τίποτα από αυτά δεν έγινε».

«Το πρόβλημα είναι το σύστημα που δεν άλλαξε ούτε όταν χρεοκόπησε η Ελλάδα. Το πρόβλημα είναι το κομματικό πελατειακό κράτος που ζει και βασιλεύει», είπε ο Βασίλης Βιλιάρδος και προσέθεσε ότι η πρόταση διεύρυνσης είναι προσπάθεια της ΝΔ να διατηρήσει την αξιωματική αντιπολίτευση σε ομηρία.

«Η διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων δεν πρέπει να είναι θέμα της Βουλής αλλά της δικαστικής εξουσίας», είπε ο βουλευτής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.