ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στο Mega

Βούτσης: «Ο φράχτης του Έβρου μπορεί και πρέπει να ολοκληρωθεί»

Την άποψη ότι ο φράχτης στον Εβρο μπορεί και πρέπει να ολοκληρωθεί, εξέφρασε σήμερα ο Νίκος Βούτσης. Μιλώντας στο Mega, ο τέως Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι ήδη υπάρχει φράχτης δέκα χιλιομέτρων και εξέφρασε τη θέση ότι μπορεί να ολοκληρωθεί το έργο το οποίο προβλέπει φράχτη μήκους 26 χιλιομέτρων. «Ο φράχτης στον Έβρο μπορεί και πρέπει να γίνει. Δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα στο να υπάρχει φράχτης. Εκεί που υπάρχει σοβαρό ζήτημα όταν στη βάση της εργαλιοποίησης που έκανε στο προσφυγικό ο Ερντογάν, υπάρχει μια οπτική ότι γίνονται επιθέσεις “λαθραίων”. Θα έπρεπε, με την αυτονόητη φύλαξη των συνόρων, να υπάρχουν ανοικτές οι δίοδοι, όπως επιβάλλουν οι διεθνείς συνθήκες, έτσι ώστε να μπορούν κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους να περνάνε και να υποβάλουν τα χαρτιά τους για τη διαδικασία ασύλου».

Αναφορικά με τα τελευταία γεγονότα στον Εβρο, ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε συγκρατημένη και συγκροτημένη στάση. «Ποτέ δεν αναφέραμε περί κατάληψης ελληνικού εδάφους. Περιμέναμε και τοποθετηθήκαμε το Σάββατο, αφού είχε σπεύσει πρώτα σε εκπομπή ο κ. Δένδιας», τόνισε και υπογράμμισε ότι οι χθεσινές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που άφησαν ανοικτό το θέμα της κινητικότητας των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή αλλά και το γεγονός ότι η κυβέρνηση ούτε στην κοινοβουλευτική συνεδρίαση έδωσε τα δύο διαβήματα του υπουργείου Εξωτερικών στην τουρκική πλευρά, «γεννούν αμφισβητήσεις και αμφιβολίες σε ποιο έδαφος έγινε αυτή κινητικότητα των τουρκικών δυνάμεων. Πάνω σε αυτό υπήρχε αυστηρή θέση από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, ο Νίκος Βούτσης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «προβαίνει σε εργοδοτικές μειώσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις, που είναι παλαιό αίτημα του ΣΕΒ, ενώ η εργασία δεν έχει κάτι να κερδίσει, και θα επιβαρυνθούν και τα ασφαλιστικά ταμεία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.