ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κυβέρνηση οδηγεί σε οριζόντια μείωση μισθών 20% και δεν προστατεύει τις θέσεις εργασίας»

Αχτσιόγλου: «Το "ΣΥΝεργασία" δεν απαντά ούτε στις ανάγκες των εργαζομένων, ούτε των μικρομεσαίων επιχειρήσεων»

Το πρόγραμμα "ΣΥΝεργασία" «δεν απαντά στις ανάγκες καμιάς εκ των δύο πλευρών, ούτε των επιχειρήσεων ούτε των εργαζομένων», δήλωσε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Η κ. Αχτσιόγλου, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε πως «η εμβαλωματική παρέμβαση της κυβέρνησης πριν καν ξεκινήσει το πρόγραμμα -με την οποία το κράτος θα καλύψει μόνο για 1,5 μήνα μόνο το 30% μόνο των εργοδοτικών εισφορών- δείχνει ότι το πρόγραμμα δεν ικανοποιεί και δεν προχωράει». Πρόσθεσε ότι για τους εργαζόμενους «οδηγεί σε οριζόντια μείωση μισθών κατά 20% και δεν προστατεύει τις θέσεις εργασίας, καθώς δεν απαγορεύονται οι απολύσεις στην επιχείρηση που κάνει χρήση του μέτρου», ενώ «δεν ελαφρύνει πραγματικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Στον αντίποδα, η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά για τις πλέον πληττόμενες επιχειρήσεις του τουρισμού, των μεταφορών και τις εστίασης, που προβλέπει «να καλύπτει το κράτος το 100% των εισφορών και το 40% του μισθού και ο εργοδότης να πληρώνει το υπόλοιπο 60% του μισθού». Αυτό με παράλληλη δέσμευση να μην υπάρχει απόλυση και η ρήτρα αυτή να έχει μετενέργεια για ένα εξάμηνο. Τόνισε ότι έτσι «η επιχείρηση είναι πολύ πιο ευνοημένη, σε σχέση με αυτό που εφαρμόζει η κυβέρνηση» και πως ο εργαζόμενος δεν χάνει τίποτα καθώς προστατεύονται οι θέσεις και οι σχέσεις εργασίας.

Η κ. Αχτσιόγλου υποστήριξε, για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ότι «με επιπλέον 20 εκατ. ευρώ δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα του τουρισμού» και πως η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό αφορά σε πρόγραμμα 700 εκατ. ευρώ, «που θα καλύψει περίπου 2,5 με 3 εκατ. πολίτες για τη διαμονή, τη διατροφή και τις μεταφορές τους».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.