ΚΟΣΜΟΣ

Ανεκδιήγητος Τραμπ: Βάζει τους υποστηρικτές του να υπογράψουν ότι δεν θα κινηθούν νομικά αν κολλήσουν κορωνοϊό στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις!

Μία ακόμη αμφιλεγόμενη κίνηση κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ, αυτή τη φορά εν όψει των προεκλογικών του συγκεντρώσεων. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι οπαδοί του που θα πάνε στις συγκεντρώσεις, θα πρέπει να συμπληρώσουν πρώτα μία φόρμα, με την οποία θα δεσμεύονται πως δεν θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον της εκστρατείας του, σε περίπτωση που μολυνθούν από κορωνοϊό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανήγγειλε ότι θα ξαναρχίσει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του σε τέσσερις πολιτείες (Οκλαχόμα, Φλόριντα, Αριζόνα και Βόρεια Καρολίνα), παρά το γεγονός πως η πανδημία συνεχίζει να μαίνεται στις ΗΠΑ. Στη Φλόριντα, στην Αριζόνα και στη Βόρεια Καρολίνα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων βρίσκεται σε άνοδο, με την χώρα να θρηνεί 113.774 θανάτους.
Όμως στον ιστότοπο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, οι οπαδοί του που θέλουν να πάνε σε κάποια από τις προσεχείς συγκεντρώσεις του καλούνται να υπογράψουν δήλωση αποποίησης ευθύνης της εκστρατείας για να εγγραφούν στον κατάλογο και να μπορέσουν να είναι παρόντες.

«Πατώντας το κουμπί της εγγραφής, αποδέχεστε ότι υπάρχει κίνδυνος έκθεσης στον κορωνοϊό σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο όπου παρίστανται άλλοι άνθρωποι και συμμετέχοντας σε αυτή τη συγκέντρωση, εσείς και οι άλλοι προσκεκλημένοι αναλαμβάνετε την πλήρη ευθύνη για όλους τους κινδύνους», αναφέρεται στη σελίδα για τη συγκέντρωση του Τραμπ στην Οκλαχόμα την Παρασκευή 19η Ιουνίου. Ζητείται επίσης να μη γίνει επίρριψη της ευθύνης για ενδεχόμενη μόλυνση σε στέλεχος ή εργαζόμενο της εκστρατείας του δισεκατομμυριούχου. Δεν γίνεται καμία αναφορά στη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.