Neo

Διπλωματικός μαραθώνιος Δένδια για νέες συμφωνίες

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας βλέπει από χθες τις μετοχές του στο εσωτερικό της κυβέρνησης να ανεβαίνουν, καθώς η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-Ιταλίας για τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόταν σε αυτή την ταραγμένη συγκυρία η Αθήνα. Ωστόσο, με τις χθεσινές υπογραφές που έβαλε μαζί με τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι Ντι Μάιο, ο Δένδιας ουδόλως... ηρεμεί. Αντιθέτως ξεκινά έναν διπλωματικό μαραθώνιο ώστε να αποπειραθεί άλλη μία «κυκλωτική» κίνηση προς την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας θα βρεθεί στις 16 του μηνός στο Τελ Αβίβ για να «αναθερμάνει» τη σχέση Ελλάδας-Ισραήλ, ενώ δύο ημέρες αργότερα ο Νίκος Δένδιας θα προσγειωθεί στο Κάιρο. Εκεί, ο υπουργός Εξωτερικών φιλοδοξεί ότι θα καταφέρει να πείσει τους Αιγύπτιους να συνομολογήσουν με την Ελλάδα μία αντίστοιχη συμφωνία, αφού μέσω αυτής θα «ακυρωνόταν» το «τουρκολιβυκό μνημόνιο» - αφού αν η Ελλάδα με την Αίγυπτο προχωρήσουν σε μια τέτοια συμφωνία, θα «κόψουν» την ζώνη που απορρέει από το εν λόγω μνημόνιο μεταξύ Σάρατζ-Ερντογάν.

Αμέσως μετά, ο Δένδιας θα μεταβεί στο Παρίσι προκειμένου να συνεννοηθεί με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών πώς ακριβώς θα τεθεί το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Αν μη τι άλλο, ο υπουργός δεν μπορεί να κατηγορηθεί για οκνηρία ή για στασιμότητα...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.