ΕΛΛΑΔΑ

«Σε αυτόν τον κόσμο δεν μπορούμε να ανασάνουμε!»

Δολοφονία Φλόιντ: Διαδήλωσαν ενάντια στην καταστολή στις ΗΠΑ Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας

Φοιτητικοί Σύλλογοι από σχολές της Αθήνας, ένωσαν τις φωνές τους με το λαό των ΗΠΑ που διαδηλώνει τις τελευταίες ημέρες, αλλά και με τους διαδηλωτές όλου του κόσμου που παλεύουν να ανασάνουν.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Νομικής, Φυσικού, Πληροφορικής, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών, Πολιτικού, Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής, Πολιτικών Μηχανικών, ΗΜΜΥ, Νέων Φοιτητικών Εστιών του ΕΜΠ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ, ΣΕΥΠ, ΣΜΗΧ του ΠΑΔΑ, Σύλλογος Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ και ΑΣΚΤ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Σύνταγμα, καταδικάζοντας τη δολοφονία του 46χρονού άνεργου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, την καταστολή, τις χιλιάδες συλλήψεις, τη βαρβαρότητα σε βάρος των διαδηλωτών από την αμερικανική κυβέρνηση και το ομοσπονδιακό κράτος.

Από το βήμα της συγκέντρωσης φοιτητές από Συλλόγους της Αθήνας, καταδίκασαν τη δολοφονία και την καταστολή και δήλωσαν ότι το πνεύμα του συμβιβασμού, δεν θα περάσει στη νεολαία, αναφερόμενοι και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις σχολές τους, στις αναδιαρθρώσεις που φέρνει η κυβέρνηση και κάλεσαν σε συσπείρωση και πάλη μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους.

Στην ομιλία της η Μυρτώ Καλτικοπούλου, από το ΦΣ Φιλοσοφικής σημείωσε ότι «σε αυτή τη βαρβαρότητα, να απαντήσουμε με δυνάμωμα του αγώνα μας. Να απομονώσουμε μέσα στις σχολές μας, τις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς, κάθε φωνή ρατσισμού, φυλετικών και άλλων διακρίσεων, να κλείσουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, τις ανορθολογικές θεωρίες που φυτρώνουν σήμερα για να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσα στους λαούς, να αντιπαλέψουμε τον φασισμό, να υψώσουμε το ανάστημά μας στη δήθεν "δημοκρατία" των κυβερνήσεων, των επιχειρηματικών ομίλων, των εκατομμυρίων ανέργων, όπως ο Τζόρτζ Φλόιντ, της κρατικής βίας και καταστολής. Οι εικόνες των τελευταίων ημερών με τους διαδηλωτές σε όλον τον κόσμο μας γεμίζουν αισιοδοξία, δείχνουν ότι ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, αν παλέψουμε θα ζήσουμε όπως έχουμε ανάγκη, θα πάρουμε πραγματικά ανάσα».

«Σε αυτόν τον κόσμο δεν μπορούμε να ανασάνουμε! Παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει», έγραφε το πανό των Φοιτητικών Συλλόγων στην κεφαλή της πορείας στην οποία κυριάρχησαν συνθήματα όπως «Οι λαοί παλεύουν και θα νικήσουν στην καταστολή δεν θα πειθαρχήσουν», «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των λαών η πάλη θα την σπάσει», «το σύστημα αυτό μας φέρνει ασφυξία, οργάνωση και αγώνας για άλλη κοινωνία». Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε στην Αμερικανική Πρεσβεία. Φτάνοντας εκεί, δυνάμωσαν τα συνθήματα, ενάντια στη δολοφονική πολιτική των κυβερνήσεων των ΗΠΑ, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και αλληλεγγύης στους λαούς που αγωνίζονται, με τους φοιτητές να δηλώνουν ότι θα δυναμώσουν τον αγώνα για ζωή, σπουδές και δουλειά με δικαιώματα, ανανεώνοντας το ραντεβού τους στα συλλαλητήρια ενάντια στο νομοσχέδιο για την Παιδεία στις 9 Ιούνη και στις δραστηριότητες των φοιτητών του ΕΚΠΑ στις 10 Ιούνη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.