ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Να βάλουμε τέλος στις διακρίσεις»

Δολοφονία Φλόιντ: «Είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας» - Άσοι του ΝΒΑ στις διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού

Τη δική τους θέση στη «σωστή πλευρά της ιστορίας», όπως εξάλλου εξηγούν, συμμετέχοντας στις διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού, της βίαιης καταστολής και της φτώχειας στις ΗΠΑ, παίρνουν αρκετοί αστέρες του NBA, οι οποίοι δεν έμειναν στα λόγια, αλλά προχώρησαν και σε πράξεις, με την παρουσία τους στις κινητοποιήσεις.

Ο Μάλκολμ Μπρόγκντον, άσος των Ιντιάνα Πέισερς και πρώην συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς, συμμετείχε σε διαδήλωση στη γενέτειρά του, την Ατλάντα, μίλησε στη ντουντούκα. Είπε ότι έχει στενούς του φίλους που είναι κάθε μέρα στο δρόμο και παλεύουν ενάντια στις διακρίσεις. Ότι «δεν χρειάζεται να καίμε τα σπίτια, γιατί εμείς τα χτίσαμε». Ότι η Ατλάντα είναι η πιο «περήφανα μαύρη» πόλη σε όλον τον κόσμο. Ενώ ανέφερε και το παράδειγμα του παππού του, που είχε διαδηλώσει δίπλα στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ τη δεκαετία του ’60.

Στην ίδια πορεία βρέθηκε και ο Τζέιλεν Μπράουν των Μπόστον Σέλτικς, με το ρεπορτάζ να αναφέρει πως οδήγησε 15 ώρες από τη Βοστόνη για να φτάσει στην Ατλάντα και τον ίδιο να δηλώνει μεταξύ άλλων: «Το ότι είμαι αθλητής του ΝΒΑ και διάσημος δεν μου αφαιρεί το δικαίωμα να συμμετέχω».

Ο συμπαίκτης του Μπράουν, Ενές Καντέρ, βρέθηκε επίσης στους δρόμους για να πει μεταξύ άλλων πως «είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας». Είναι γνωστό, άλλωστε, πως ο Καντέρ βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με την κυβέρνηση του Ερντογάν στην πατρίδα του και ζει κατά κάποιον τρόπο "εξόριστος", χωρίς τη δυνατότητα να γυρίσει σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.