ΕΛΛΑΔΑ

«Ενώνουμε τη φωνή μας με το λαό των ΗΠΑ» - Συγκέντρωση και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία

Δολοφονία Φλόιντ: Νέες κινητοποιήσεις στη χώρα μας κατά της καταστολής στις ΗΠΑ

Σε κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον αμερικανικό λαό και καταδίκης της εντεινόμενης κρατικής καταστολής στις ΗΠΑ, προχωρούν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, με το «κύμα» αλληλεγγύης μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ να έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 7 μ.μ. και στη συνέχεια σε πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν την Τετάρτη 10 Ιουνίου με πορεία διαμαρτυρίας και πολύμορφες δράσεις στην Πανεπιστημιούπολη και στην περιοχή του Ζωγράφου στις 7 μ.μ..

Αποφάσεις έχουν πάρει ως τώρα οι ΦΣ: Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών, Νομικής, Πολιτικού, Πληροφορικής, Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ. Αρχιτεκτονικής, Πολιτικών Μηχανικών και Νέων Φοιτητικών Εστιών του ΕΜΠ. ΣΕΤ, ΣΕΤΠ, ΣΕΥΠ, ΣΜΗΧ του ΠΑΔΑ, Σύλλογος Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ και ΑΣΚΤ (Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών).

Σε ψήφισμά τους οι φοιτητικοί σύλλογοι αναφέρουν:

«Καταδικάζουμε τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού άνεργου Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολις των ΗΠΑ, τις δολοφονικές επιθέσεις, τις εκατοντάδες συλλήψεις, τη βαρβαρότητα και την ένταση της καταστολής, με νεκρούς διαδηλωτές από την αμερικανική κυβέρνηση και το κράτος των ΗΠΑ.

Οι καταστάσεις της πανδημίας με τους ομαδικούς τάφους και την παντελή έλλειψη του δημοσίου συστήματος Υγείας, που έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους, η μαζική ανεργία, η φτώχεια, η καταστολή, η καλλιέργεια του ρατσισμού, του φυλετικού και εθνικιστικού μίσους φέρουν την υπογραφή της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων των ΗΠΑ. Έχουν τεράστιες ευθύνες οι ελληνικές κυβερνήσεις ΝΔ τώρα και ΣΥΡΙΖΑ πριν που μπλέκουν τη χώρα μας πιο βαθιά στους αμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και συμμαχούν με τις ΗΠΑ.

Οι εικόνες των τελευταίων ημερών που έχουν γεμίσει οργή τα εκατομμύρια διαδηλωτών σε όλο τον κόσμο, δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να απαλλαγούμε από την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων, να ζήσουμε όπως έχουμε ανάγκη.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αμερικανικό λαό και τους λαούς όλου του κόσμου που εκφράζουν την οργή και την αγανάκτηση τους. Αντιπαλεύουμε το ρατσισμό την ένταση της καταστολής σε βάρος των δικαιωμάτων, της ζωής του λαού και της νεολαίας. Ο αγώνας που δίνουμε για τη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή που έχουμε ανάγκη σήμερα, τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει για να δώσει απάντηση στην ένταση της καταστολής, της βαρβαρότητας των κυβερνήσεων, της ΕΕ, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που και στη χώρα μας τσακίζουν τα δικαιώματα μας.

Προχωράμε σε:

- Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 4/6 στο Σύνταγμα στις 19.00 και πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.
- Πορεία διαμαρτυρίας και πολύμορφες δράσεις την Τετάρτη 10/6 στην Πανεπιστημιούπολη και στην περιοχή του Ζωγράφου στις 19.00».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.