ΕΛΛΑΔΑ

«Το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία», γράφουν τα τουρκικά Μέσα!

Εντείνει την προκλητικότητα η Άγκυρα: Νέες υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από το Αγαθονήσι και εθνικιστικό παραλήρημα των ΜΜΕ

Μία ημέρα μετά την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο Αγαθονήσι, η Άγκυρα συνέχισε αδιάκοπα την πρακτική της προκλητικότητας, αφού ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών πραγματοποίησε υπερπτήσεις σήμερα το πρωί πάνω από το νησί.

Συγκεκριμένα, τα δύο F-16 πέταξαν πάνω από τον νησί στις 10:44, ενώ λίγο νωρίτερα το ίδιο ζεύγος πραγματοποίησε υπερπτήση στο Φαρμακονήσι. Και οι δύο υπερπτήσεις έγιναν στα 24.000 πόδια.

Εθνικιστικό παραλήρημα από τουρκικά ΜΜΕ με επίθεση στη Σακελλαροπούλου: «Το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία»

Χθες, ο τουρκικός Τύπος ήταν σε παραλήρημα με αφορμή την επίσκεψη της προέδρου της Δημοκρατίας στο Αγαθονήσι.

Σε μια συντονισμένη επίθεση, μια σειρά από τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για πρόκληση από την Ελληνίδα ΠτΔ, η οποία σύμφωνα με τα δημοσιεύματα επισκέφτηκε τουρκικό έδαφος, καθώς το νησί βρίσκεται «υπό ελληνική κατοχή». Συγκεκριμένα, η Γενί Σαφάκ, υποστήριξε πως το Αγαθονήσι ανήκει στην περιφέρεια Αϊδινίου της Τουρκίας, σημειώνοντας πως «η Ελλάδα έβαλε την υπογραφή της σε μια νέα πρόκληση στο Αιγαίο».

Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι πως το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρεται στη Συνθήκη της Λωζάνης, αλλά και του Παρισιού με τις οποίες διευθετήθηκαν εδαφικές διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και αναγνωρίζει πως με βάση αυτές, το Αγαθονήσι βρίσκεται εκτός δικαιοδοσίας της Τουρκίας. Παρόλα αυτά, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για ελληνική «κατοχή» από την πλευρά της Ελλάδας που τα τελευταία χρόνια, όπως σημειώνεται, έχει αναπτύξει εκατοντάδες στρατιώτες στο νησί.

Το αφήγημα της ελληνικής κατοχής στο νησί αναπαράγουν επίσης η Daily Sabbah, το πρακτορείο ειδήσεων DHA και άλλα τουρκικά μέσα που υποστηρίζουν μάλιστα πως η εν λόγω παράνομη κατοχή τουρκικού εδάφους λαμβάνει χώρα στο Αγαθονήσι τα τελευταία 16 χρόνια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.